От самото начало на деня спешните екипи на Министерство на

...
От самото начало на деня спешните екипи на Министерство на
Коментари Харесай

Министерство се намеси срещу хакерската атака. Какви са щетите?

От самото начало на деня незабавните екипи на Министерство на електронното ръководство (МЕУ), Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Информационно обслужване, както IT екипите на държавните администрации работят по предотвратяването и предварителната защита против хакерски атаки с разнообразни мощ и интензитет, оповестяват от МЕУ.

Сигналите получени през днешния ден са за офанзива вид DDoS - разпределителна офанзива за отвод от услуга, която е овладяна навреме, прецизират от ведомството.
-->
Към този миг всички институционални уеб сайтове работят обикновено, като има подготвеност да се реагира при нови обстановки.

Подобни хакерски атаки се случват на ежедневна база и те не са казус. Екипите  по киберсигурност, работят в непрекъснат режим 24/7 и  съумяват да обезвреждат всеки сигнал или опит за офанзива.

От министерството припомнят, че в самото начало на ръководството на служебния кабинет МЕУ предпочитано започва плана за надграждане потенциала на предпазената интернет среда на държавната администрация, като това спомага за по-високата  сигурност и отбрана на административните услуги и уеб сайтове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР