От руска страна пък дойде съобщението, че 12 украински атаки

...
От руска страна пък дойде съобщението, че 12 украински атаки
Коментари Харесай

Русия удържа украинския устрем с по 3, 4, 5 мини на квадратен метър

От съветска страна пък пристигна известието, че 12 украински офанзиви са били отблъснати в региона на Донецк.

Украинските сили започнаха контранастъпление през юни, с цел да си върнат окупираните региони и натиснаха на юг към Азовско море, с цел да пресечен сухопътния кулоар сред окупираната Източна Украйна и анексирания от Русия Кримски полуостров.

Киев също по този начин разгласи, че е завладял региони покрай Бахмут, високомерен от съветските сили през май след месеци на яростни борби.

Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Малиар сподели, че съветските сили " настойчиво са опитвали да спрат настъплението ни в региона на Бахмут. Без триумф ".

Руските сили, написа тя в приложението за известия Телеграм, укрепват запасите и оборудването си в три региона на север, където също се оповестява за тежки боеве през последните седмици.

Олексий Данилов, секретар на Съвета за сигурност на Украйна, сподели, че съветските сили са имали задоволително време в месеците на окупация, с цел да приготвят защита и да изградят обширни минни полета.

" Врагът се е подготвил доста усърдно за тези събития ", сподели той пред националната телевизия. " Броят на мините на територията, която нашите войски са завладяли, е напряко безразсъден. Средно има три, четири, пет мини на квадратен метър. " Данилов повтори изказванията на президента Володимир Зеленски, че напредъкът, въпреки и по-бавен от предстоящото, не би трябвало да се пришпорва, защото са застрашени човешки животи.

" Никой не може да ни слага периоди, с изключение на ние самите... няма закрепен график ", сподели той. " Никога не съм употребявал термина контраатака. Има военни интервенции и те са комплицирани, сложни и зависят от доста фактори. "

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу, в своя прочит на боевете, сподели, че украинските сили са създали несполучливи опити да напреднат в няколко бранша, както в южната, по този начин и в северната част на Донецка област.

Освен това, че съветските сили са нанесли удари по градове към Бахмут, в това число Курдюмовка в южните околности на града и Часив Яр, първият огромен град на запад.

В същото време Русия се концентрира върху въздушни офанзиви по зърнената инфраструктура в украинското дунавско пристанище Измаил. Министерството на защитата също заяви, е погубен украински военноморски дрон, който се е опитал да нападна съветски боен транспортен съд, ескортирал граждански транспортен съд в Черно море.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР