От ръководството на Facebook заявиха, че ще блокира похвала, подкрепа

...
От ръководството на Facebook заявиха, че ще блокира похвала, подкрепа
Коментари Харесай

Facebook на борба срещу белия национализъм и сепаратизъм

От управлението на Фейсбук обявиха, че ще блокира " хвалба, поддръжка и представяне на бял шовинизъм и фракционизъм " във Фейсбук и Instagram от идната седмица.
Гигантът на обществените мрежи даде обещание също да усъвършенства способността си да разпознава и блокира материали от терористични групи.
Потребителите на Фейсбук, които се стремят към обидни думи, ще бъдат ориентирани към благотворителна организация, която се бори с крайнодесния екстремизъм.
Социалната мрежа е подложена на напън, откакто мъж извърши нахлуване против две джамии в Нова Зеландия.
Преди това Фейсбук е допускал известно бяло националистическо наличие, което не е обсъждано като расистко - да вземем за пример разрешението на потребителите да приканват за основаването на бели етнодържави.
Но в пост в блога им в сряда се споделя, че след три месеца съвещания с " членове на гражданското общество и университетски среди ", компанията е открила, че белият шовинизъм не може да бъде " свястно разграничен " от бялото предпочитание за превъзходство и проведени групи на омразата, съобщи БГНЕС.
В резултат на стрелбите по-рано този месец в Нова Зеландия, няколко международни водачи приканиха обществените медии да поемат по-голяма отговорност за екстремисткия материал, оповестен на техните платформи.
Фейсбук към този момент призна, че видеоклипът за нападението, в което починаха 50 души, е бил следен повече от 4 000 пъти, преди да бъде свален.
Компанията съобщи, че в границите на 24 часа е блокирала 1,2 милиона копия сега на качването и е изтрила още 300 000 копия.
Група, представляваща френски мюсюлмани, осъди Фейсбук и Youtube за предоставяне на позволение за издание на фрагменти на техните платформи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР