От продуктите, които използвате, до храната, която ядете, здравето и

...
От продуктите, които използвате, до храната, която ядете, здравето и
Коментари Харесай

Гореща или студена вода е по-добра за косата?

От продуктите, които употребявате, до храната, която ядете, здравето и хубостта на косата ви се въздействат от вътрешни и външни фактори - само че кои привички са най-полезни?

Пиенето на вода оказва помощ да поддържате тялото си хидратирано, крепко и пламенно, само че дали измиването със студена вода ще помогне на косата да пораства по-бързо? VEGAMOUR беседва с специалисти, с цел да разбере.

 коса iStock

Ползите от студената вода за косата

Как да се къпете е персонален избор. Някои хора жадуват за парещ душ заран, до момента в който други обичат да се изплакват с хладка вода. Температурата може да повлияе на това по какъв начин тялото ви наподобява и се усеща. В този ред на мисли студената вода притегля вниманието на уелнес общностите през последните месеци поради своите лечебни изгоди.

Подобно на тялото, косата ще реагира друго според от това дали изберете да употребявате топла или студена вода за къпане. Д-р Габи Лонгсуърт, сертифициран фризьор и лекар по философия, изясни: „ Няма доказателства или научни данни, които да потвърждават, че студената вода усъвършенства здравето на косата. Въпреки това потреблението на гореща разтваря и отмива защитния себум, което не е добре за скалпа или косата. Така че студената вода е по-добра за тях, в сравнение с горещата. "

 коса iStock

Вредна ли е топлата вода за косата ви?

Това не значи, че би трябвало изцяло да се откажете от горещите душове в студените зимни дни. Въпреки това доста топлата вода може да сътвори проблеми. Измиването при високи температури лишава косата и скалпа от естествени мазнини, поврежда кутикулите и предизвиква сухота.

А какво да кажем за резултата на горещата вода върху цвета?

„ Всякакъв тип топлота може да накара цвета на косата да избледнее. Това включва сешоари, преси, слънце и гореща баня. Ако студената вода не е алтернатива, избягвайте да излагате косата си на слънце или на принадлежности за оформяне с висока температура ", сподели Лонгсуърт.

 коса iStock

Може ли студената вода да форсира растежа на косата?

Въпреки че проучванията към момента са нищожни, някои специалисти се пробват да създадат връзка сред измиването на косата със студена вода, растежа ѝ и усъвършенстваното кръвообращение. Но Лонгсуърт не е един от тях.

„ Няма доказателства или научни данни, че студената вода оказва въздействие върху растежа на косата “, споделя Лонгсуърт. " Вместо това потреблението на верните артикули за измиване е доста по-важно. В идеалния случай те би трябвало да имат pH сред 4,5 и 5,5 "

Какво друго може да направи студената вода за косата?

Д-р Ендриз Фактор, клиничен кожен лекар, споделя: „ Студената вода може да помогне на косата ви да стане по-силна и по-здрава с течение на времето ”.

Идеята е, че студената вода запечатва кутикулния пласт на косъма, с цел да усъвършенства блясъка. Независимо от вашия вид коса, се счита, че студената вода затваря порите, правейки косъма по-мек, бляскав и здрав.

 коса iStock

Недостатъци от измиването на косата със студена вода

Студената вода може да докара до загуба на размер на косата ви и да ѝ придаде тъничък тип. Ако миете косата си със студена вода непрекъснато, рискувате да претоварите кичурите с спомагателна влага, съгласно доктор Лонгсуърт, издърпвайки ги надолу за по-малко обемен тип.

Някои считат, че прекомерно честото потребление на студена вода върху скалпа може фактически да свие кръвоносните съдове и да попречи на растежа на косата, само че няма доказателства или проучвания, които да кажат дали това е правилно или не.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР