От пресцентъра на Община Варна съобщиха за медия Нова Варна“,

...
От пресцентъра на Община Варна съобщиха за медия Нова Варна“,
Коментари Харесай

Варна ще отбележи 3 март със специално честване

От пресцентъра на Община Варна оповестиха за медия „ Нова Варна “, че провеждат празнична стратегия за националния празник 3 март – Освобождението на България. Ето и цялостната стратегия, по която ще преминат честванията точно на огромния празник:

Програмата стартира в 10:00 часа на площад „ Св. Св. Кирил и Методий “, където ще се състои тържествено издигане на националното знаме, написа

Във времето от 11:00 часа до 12:00 часа ще бъдат положени цветя и венци на мемориалните монументи на воините – освободители в Морската градина.

В 13:30 часа в парка-мемориал на воините – освободители в местността „ Терасите “ в регион „ Вл. Варненчик “ също ще бъдат положени венци и цветя.

Програмата продължава с празничен концерт-спектакъл „ Но ний знаем “ от 17:00 часа във Фестивалния и конгресен център. Събитието се провежда със съдействието на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “.

От 19:30 часа на площад „ Антон Новак “ в Морската градина ще се организира тържествена заря-проверка.

Съорганизатори на събитията са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света митрополия.

Като съпътстващи събития на 3 март, от 12:00 часа, в Морската градина ще бъде даден старт на 61-вата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна. От 14:00 часа в Музея на Възраждането ще бъде показана книгата „ Непознатите писма на Райна Попгеоргиева “ от Ивета Рашева.

Част от програмата е и 68-мата ветроходна регата „ Трети март “, която ще се организира в интервала от 1 до 5 март в акваторията на Варненския залив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР