От правителството на Република Северна Македония обявиха делегацията, която ще

...
От правителството на Република Северна Македония обявиха делегацията, която ще
Коментари Харесай

Политическият елит на РСМ ще участва в отбелязването на годишнината на Гоце Делчев на 4 февруари

От държавното управление на Република Северна Македония оповестиха делегацията, която ще сложи венци и цветя на гроба на Гоце Делчев на 4 февруари в двора на църквата „ Св. Спас " в Скопие, съобщи Българска телеграфна агенция.

В нея взе участие президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски, а държавна част от делегацията ще бъде водена от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. В делегацията са включени още първият вицепремиер, отговарящ за координацията на политическите въпроси и министър на политическата система и връзките сред общностите Артан Груби, министърът на защитата Славянка Петровска, министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски и министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска.

Рано сутринта на 4 февруари и ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, дружно с други членове на партията, ще почетат Гоце Делчев, заяви Мицкоски и прикани за умерено отбелязване на годишнината, а жителите да не се поддават на провокации.

„ Имам информация за извършени (от полицията) осведомителни диалози и употребявам случая да прикани жителите на (Република Северна) Македония да не се поддават на провокации, каквито има всеки ден, и които имат една-единствена цел и облагодетелстват държавното управление и източната ни съседка. Поддаването на всяка провокация не е в интерес на македонския народ и на (Република Северна) Македония ”, съобщи по време на посещаване в община Карбинци Мицкоски.

Още от началото на седмицата към църквата „ Св. Спас ” в Скопие, където е гробът на Гоце Делчев, има полицейско наличие.

В изказване след работната среща на двамата министри на вътрешните работи на България Иван Демерджиев и на Република Северна Македония Оливер Спасовски в понеделник, Спасовски сподели, че няма да бъдат позволени произшествия по време на отбелязването на годишнината на Гоце Делчев на 4 февруари в Скопие. Демерджиев пое ангажимент хората, които ще дойдат от България, с цел да почетат Гоце Делчев, " да не вземат участие в правонарушения или провокации ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР