От понеделник започва поетапното връщане на учениците в клас. Заповед

...
От понеделник започва поетапното връщане на учениците в клас. Заповед
Коментари Харесай

Присъствено в училищата се връщат учениците от 1 до 4 клас

От понеделник стартира поетапното връщане на учениците в клас. Заповед на министъра на образованеито към този момент дефинира метода на ротация. Първи в клас ще влязат децата от 1-ви до 4-ти клас, дружно с 7, 8 и 10 клас.

Зари е ученичка в първи клас и чете безпрепятствено от петгодишна, само че за доста деца онлайн образованието е предизвикателство.

" Някои четат на срички, някои четат безпрепятствено, някои четат, други не четат. Според мен сме били повече време онлайн, към този момент не си засичам месеците ", споделя Зари.

Зари има още едно преимущество – майка й е преподавател.

" При част от учениците допускам, че се грижат за тях по-възрастни хора – баби, дядовци, в действителност следи се прочут недостиг при такива дечица и надлежно още веднъж стигаме до присъственото образование, в което се допуска да бъдат наваксани тези пропуски посредством спомагателни часове ", уточни Юлияна Белева – родител.



Над 400 деца на следващия ден ще прекрачат прага на учебно заведение „ Райна Княгиня “ в Пловдив. Изненадата за тях е новият софтуерен център, където ще се организират часове с добавена действителност.

" По-голямата част от тях, които нямат терзания, свързани с заболели в семейстото, да, имат предпочитание да се върнат ", сподели Мария Гайдарова – шеф на ОУ „ Райна Княгиня “.

" Естествено в действителната среда тук в класните стаи е доста по-лесно и доста по-интересно ", посочи Мариана Ковенджиева – начален преподавател в ОУ „ Райна Княгиня “.

Във всички образователни заведения би трябвало да бъде обезпечена отдалеченост и постоянна стерилизация. Потоците и другите класове не би трябвало да се смесват в коридорите.

" За учениците условието е да носят маски по време на междучасията, вътре в класните стаи към този момент е по преценка на шефа ", сподели Рангел Райчев - РУО-Пловдив.

Продължава и имунизацията на учителите. За Пловдивско ваксинираните преподаватели са към 20 %.

Текст: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР