От понеделник БДЖ възстановява движението на директния бърз влак от

...
От понеделник БДЖ възстановява движението на директния бърз влак от
Коментари Харесай

БДЖ възстановява бърз влак

От понеделник БДЖ възвръща придвижването на директния бърз трен от Горна Оряховица до Пловдив през Велико Търново, Дряново, Трявна, Казанлък, Карлово и Баня, с комфортни връзки от и за Габрово и Хисаря.

Двата влака бяха анулирани през лятото на 2023 година, откакто ремонтите действия на жп възел Пловдив постановиха прекъсване придвижването на влаковете сред Пловдив и гара Филипово. Тъй като срокът за стартиране на правата се отсрочи няколко пъти и към момента няма придвижване по нея, влакове № 4631 и № 4632 ще се движат до и от гара Филипово, ситуирана в северната част на Пловдив.

Сутрин бърз трен № 4631 ще отпътува от гарата в Горна Оряховица в 07:05 ч., на гара Царева морава ще реализира бърза комфортна връзка от и за Габрово. Той ще минава през Казанлък в 09:36 ч., през Карлово в 10:42 ч. и ще идва на пловдивската гара Филипово в 11:40. Там ще има обезпечен рейс за пътуващите до централната гара в града.

Обратно рейсът от Пловдив до Филипово ще потегля в 15:30 ч., а влакът – в 16:10 ч., и ще идва в Горна Оряховица в 20:53 ч. На гара Царева морава също ще има връзка за и от Габрово.

Освен директната връзка сред областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Пловдив, както и втория по величина необластен град Казанлък. Влакове №№ 4631 и 4632 свързват Габрово и Хисар, стопират в курортния град Павел баня и в Пловдив имат връзки за и от Пазарджик и други дестинации.

След стартиране на правата Пловдив – Филипово, влаковете ще се движат от и до гара Пловдив. Дотогава е обезпечен транспорт с рейс сред Филипово и централната гара в града под тепетата.

С възобновяване на двата влака се обезпечава комфортна транспортна опция сред Централна Северна и Южна България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР