От политическа партия ГЕРБ излязоха с извънредно изявление от парламента.Дани

...
От политическа партия ГЕРБ излязоха с извънредно изявление от парламента.Дани
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ: Бойко Борисов не затвори храмовете и в най-тежката ковид криза. Сега новото управление с бездействието си ще ги заключи - като не могат да си платят сметките за ток

От политическа партия ГЕРБ излязоха с изключително изказване от Народното събрание.

Дани Каназирева съобщи, че след диалог с водача на ГЕРБ Бойко Борисов са били наранени значими тематики, една от която е ценовата рецесия.

" Една тематика изпъква изключително значимо. Това е цената на електрическата енергия, която заплащат всички молитвени домове, храмове и манастири. Не би трябвало да се бъркат с другите юридически лица, тъй като те не генерират облага ", означи тя и съобщи, че е било направено предложение те да преминат към статуса на битовите консуматори от контролирания пазар.

Каназирева добави, че големите сметки на храмовете не могат да бъдат покрити. Улиците тънат в мрак и този мрак не трябва да влезе в молитвените домове, храмове и манастири. " Това демонстрира отношение, отношение към всички. Днес в Комисията по енергетика ръководещата коалиция още веднъж гласоподава срещу. При импортирано съответно предложение и то ясно дефинирано - в Закона за енергетиката, през днешния ден те гласоподаваха срещу това предложение, което считам, че би трябвало да сплотява всички ", съобщи Каназирева.

Мюсюлманският свещеник Садъков от област Шумен даде образец с трикратно повишени цени на молитвените домове. Гюнай Хюсмен от Разград съобщи, че е и в тяхната област сметките са непостижими и ужасно увеличени. " Министерски съвет от дирекция " Вероизповедание " изплаща заплатите на чиновниците, само че не и издръжката на храмовете. Редно ли е да събираме пари за сметките на нашите лични храмове? Управляващите би трябвало да се вразумят и да намерят кротичък метод да оказват помощ на нашите храмове ", съобщи той.

Радомир Чолаков съобщи, че предложенията на ГЕРБ през днешния ден са били храмовете да бъдат приравнени към битовите консуматори на контролирания пазар. " Това предложение е ценностно, не политическо - то е лакмусен тест към всички политически сили. Смятат ли те, че вярата има значение, че религиозната приемливост има значение в българското общество? Това е ценностен избор и на следващия ден ще се разбере кой какви полезности изповядва ", съобщи той.

Каназирева отговори на въпрос на ПИК и означи: " Господин Борисов не затвори храмовете и в най-тежката коронавирус рецесия. Сега новото ръководство с бездействието си и неналичието на решение в каквато и да е тенденция ще ги затвори, а точно като не могат да си платят сметките за ток. Както сътрудника Чолаков сподели - това е ценностно решение, което на следващия ден ще забележим по какъв начин ще бъде гласувано в зала ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР