От Планинската спасителна служба съобщават за няколко инцидента през изминалото

...
От Планинската спасителна служба съобщават за няколко инцидента през изминалото
Коментари Харесай

Спасители помогнаха на майка и дъщеря, изгубили пътеката за Боянския водопад

От Планинската избавителна работа оповестяват за няколко случая през миналото денонощие.

Спасителите са реагирали на сигнал за велосипедист, потърпевш в региона на Лозенска планина, както и на сигнал от вечерта за майка и щерка, изгубили пътеката в региона на Боянския водопад.

В Стара планина, в региона на връх Ботев, още една жена с дете са се изгубили и са открити и избавени в извънредно неприятен терен от планинските спасители. 

 Лавина наоколо до австрийския курорт Зьолден: Има ли починали скиори? Светът 2 мин. Лавина наоколо до австрийския курорт Зьолден: Има ли починали скиори?  Спасиха туристи, в това число от България, блокирани в планина в Турция Светът 2 мин. Спасиха туристи, в това число от България, блокирани в планина в Турция  Спасителната акция в Пирин: Туристът е бил с летен панталон и маратонки за парка Тази сутрин 3 мин. Спасителната акция в Пирин: Туристът е бил с летен панталон и маратонки за парка  Лавина наоколо до австрийския курорт Зьолден: Има ли починали скиори? Светът 2 мин. Лавина наоколо до австрийския курорт Зьолден: Има ли починали скиори?  Спасиха туристи, в това число от България, блокирани в планина в Турция Светът 2 мин. Спасиха туристи, в това число от България, блокирани в планина в Турция  Спасителната акция в Пирин: Туристът е бил с летен панталон и маратонки за парка Тази сутрин 3 мин. Спасителната акция в Пирин: Туристът е бил с летен панталон и маратонки за парка

Планинските спасители от Сливен са оказали подпомагане на моторист, потърпевш в региона над язовир „ Асеновец “ в Стара планина.

Навръх Великден планински отряди проведоха спасителна акция в Пирин. Пострадалият беше румънски екскурзиант, който се е оказал блокиран в подножието на връх Вихрен и самичък е подал сигнала.

Той е останал с повреден гален и е бил самичък, а помощ са му оказали спасители от отрядите на Банско и Разлог. 

Освен че е бил неуместно облечен, мъжът не се е движил по маркировката. 

Акцията се е провела на над 2000 м височина, в алпийската част малко под връх Вихрен. Наложило се е отрядите да употребяват специфични начини. 

Преди седмици планинските спасители помогнаха и на скиор, потърпевш в региона на местността „ Казаните “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР