От партия Възраждане“ предлагат депутата Цвета Рангелова за съдия в

...
От партия Възраждане“ предлагат депутата Цвета Рангелова за съдия в
Коментари Харесай

Ето кого номинира „Възраждане“ за конституционен съдия: Един от най-активните юристи в НС

От партия „ Възраждане “ оферират депутата Цвета Рангелова за арбитър в Конституционния съд на Република България. Кандидатурата ѝ е импортирана през днешния ден от ръководителя на парламентарната група Костадин Костадинов и е оповестена на интернет страницата на Народното събрание, осведоми Българска телеграфна агенция.
Цвета Рангелова е правист по обучение, депутат в 48-ото и в 49-ото Народно заседание. Родена е във Видин, където приключва междинното си обучение. През 2000 година приключва право и придобива магистърска степен в Юридическия факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ в Благоевград, оказва се от биографията ѝ, оповестена на уеб страницата на Народното събрание.
Нейният юридически опит е единствено като юрист. Първоначално е вписана през 2002 година в Адвокатска колегия-Кюстендил, а от 2004 година като юрист в Адвокатска колегия-Благоевград, написа в предлагането на Костадинов. В претекстовете си той акцентира, че в пленарната зала Цвета Рангелова неведнъж е показвала освен експертиза, само че и че може да носи отговорност, умее да работи в екип, намира позволение в сложни и деликатни обстановки. Костадинов посочи, че тя нееднократно е показвала висок професионализъм и познания.
„ Притежаваните от госпожа Рангелова високи нравствени и професионални качества, съчетани с положителното познаване на националното и европейското законодателство, както и с желанието ѝ непрестанно да покачва квалификацията си, с цел да бъде готова за способеното, дейно и заслужено правно контролиране в публичните връзки, имат значимо значение за работата на Конституционния съд ”, счита Костадинов.
В сряда от „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ оповестиха, че Борислав Белазелков ще бъде тяхната номинация за парламентарен арбитър. ГЕРБ-СДС пък издигнаха Десислава Атанасова, разгласи водачът на партията Бойко Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР