От партия АБВ молят министърът на енергетиката Теменужка Петкова да

...
От партия АБВ молят министърът на енергетиката Теменужка Петкова да
Коментари Харесай

АБВ искат кратка листа на стратегически инвеститори за АЕЦ Белене

От партия АБВ молят министърът на енергетиката Теменужка Петкова да сътвори работната група, която да прегледа поръчките и да изготви " късата листа " за реализирането на АЕЦ " Белене ".

Това стана ясно на конференция на партията, с присъединяване на Румен Петков и зам.-председателя на партията Любомира Ганчева в централата на партията.

Ганчева съобщи, че от АБВ постоянно пазят плана АЕЦ " Белене " и упорстват за 100% държавно присъединяване, тъй като от една страна това е енергийна самостоятелност, национална сигурност и би било редно приходите да останат в България, а не в ръцете на непознати вложители.

Ганчева не е сюрпризирана, че има хора, които могат да провалят плана АЕЦ " Белене ". Тя се надява на волята на държавното управление да докарат плана до реализацията и резултатът енергетика на налична цена да може да бъде обезпечена от реализацията на плана.

Именно заради тази причина от АБВ желаят да схванат с какъв капитал разполага всяка една от компаниите, подала поръчка за присъединяване. Те упорстват да знаят кой е фактическият притежател на всяка от фирмите, изявили интерес и какъв е произходът на капитала на фактическия притежател на фирмите.

От АБВ предлагат на комисията тази " къса листа " да включва единствено стратегическите вложители, които желаят да изкупят цялата мажоритарна част.

На конференцията от партията припомниха настояването си за понижаване на цената на природния газ, която да бъде оптимално ниска за всички. От АБВ се обръщат до премиера Бойко Борисов, военния министър Красимир Каракачанов и до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева да преборят втората вълна на приватизация, както и да не бъде приватизирана почивната станция " Прибой " край Варна.

От своя страна водачът на АБВ Румен Петков подлага на критика държавното управление за проблемите в енергетиката, която съгласно него, е главен фактор за прекъсването на плана " Турски поток ". По думите му по този метод България " играе ролята на обрания мек спусък на револвера на челото на Русия ".

Припомняме, на 7 юни 2018 година Народното събрание размрази публично плана за строителство на втора нуклеарна централа в България - 30-годишният план " Белене ", след което такова решение гласоподаваха и министрите от кабинета " Борисов-3 ". Решението да бъде натрапен мораториум върху плана бе на кабинета " Борисов-1 ".

Срещу строителството се афишират изрично срещу всички десни обединения, които сега са отвън Народното събрание. Критика изричат ичетирите организации от АОБР, които не са удовлетворени от условията на страната към строителството на нова нуклеарна мощ.

от Българска академия на науките изготвиха по поръчка на БЕХ направиха отчет за правене на Национална тактика в региона на енергетиката с фокус върху електроенергетиката.

Българска академия на науките разгласява отчета си при започване на 2018-та година, след категорично позволение от БЕХ (като поръчител), само че даже и това не понижи разногласията за целесъобразността на построяването на нова нуклеарна централа.

На 16 ноември 2017 година се състоя и представянето на резюмето от отчета на Българска академия на науките в наличието на енергийния министър Теменужка Петкова. Това обобщение дава вид за реализация на АЕЦ " Белене ", само че при изискване, че бъдат реализирани параметрите на финансовите разбори. От Българска академия на науките изрично опазиха отчета си и 90-те разновидността, които той дава.

Българска академия на науките разгласява отчета си при започване на годината, след категорично позволение от БЕХ (като поръчител), само че даже и това не понижи разногласията за целесъобразността на построяването на нова нуклеарна централа.

След това министър председателят Борисов излезе с още една авангардна концепция планът " Белене " да стане общобалкански план, който да се реализира с европейско финансиране.

По време на визитата си у нас през май съветският министър председател Дмитрий Медведев удостовери, че съветската страна има интерес към АЕЦ " Белене ".

На 20 август стана ясно, че 7 компании имат предпочитание да строят АЕЦ " Белене ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР