От парламентарната група на поискаха министъра на отбраната Тодор Тагарев

...
От парламентарната група на поискаха министъра на отбраната Тодор Тагарев
Коментари Харесай

НА ЖИВО: БСП скочи срещу военната помощ за Украйна, поиска изслушване на министъра на отбраната

От парламентарната група на желаеха министъра на защитата Тодор Тагарев през днешния ден да бъде изслушан в Народното събрание поради информации в общественото пространство, че България ще изпрати медицински фрагменти в спора в Украйна.

От трибуната на Народното събрание Борислав Гуцанов осъди решението на кабинета " Денков " да включи страната ни в общата европейска самодейност за даване на 1 млн. муниции и снаряди за Украйна.

„ Това обикновено ли е?! Инициатива за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора? Всичко, за което предупреждавахме от, към този момент е реалност – обединението на омертата се оказа и коалиция на войната. Не снаряди, а мирни договаряния и разговор са ключът за разрешаването на военния спор в Украйна “, уточни още социалистът.

Вчера стана ясно, че Европейски Съюз е подготвен да предложи втори пакет помощ за Украйна в размер на 50 милиарда евро. Българското държавно управление се готви също да даде помощ, без тази тематика да е била дискутирана в Народното събрание. Ако България се включи към тази помощ, това значи, че всеки жител на Европейски Съюз ще дава по 27 евро дневно за патрони, снаряди и бомби. Това ще коства милиони евро от бюджета на България. Не сме уверени, че българските жители ще бъдат съгласни с това, даже считаме, че ще има сериозен отпор, предизвести Гуцанов.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР