От откриването на Световния шампионат на ABB FIA Formula E

...
От откриването на Световния шампионат на ABB FIA Formula E
Коментари Харесай

Новият DS 7 се възползва от опита натрупан във Formula E

От откриването на Световния шампионат на ABB FIA Formula E за производителите през сезон 2015/2016, DS Automobiles е единствената марка, която печели най-малко едно съревнование във всеки сезон. С три генерации чисто електрически спортни коли досега, DS Automobiles реализира триумф в надпревари от международния шампионат в Америка, Азия, Европа и Африка. Общо DS Performance, спортното поделение на парижката премиум марка, реализира четири шампионски трофеи, 47 подиума и 16 победи в 98 надпревари от Формула Е.

Решаващите съставни елементи на спортния автомобил DS E-Tense FE23, който е ръководен от двойния първенец Жан-Ерик Верне и защитаващият първенеца Щофел Вандорн през сегашния сезон на Формула Е, са лични разработки на DS Performance.

Примерът с DS 7 E-Tense 4x4 300 демонстрира методът по който серийните модели на DS Automobiles към този момент се възползват от чисто електрическата спортна серия. DS Automobiles употребява насъбрания опит и експертиза като мотор на нововъведенията за създаването на електрифицирани серийни коли. От 2024 година всички нови модели на DS Automobiles ще се задвижват извънредно с електричество.

Участието на DS Automobiles в международния шампионат на Формула Е следва ясна тактика: това, което спортният отдел на DS Performance научава в надпреварата, е от изгода на екипите за разработка на индустриалните модели от фамилията E-Tense. Например, новият DS 7 E-Tense 4x4 360 включва програмен продукт за възобновяване на силата, извлечен непосредствено от спортната кола DS E-Tense FE23 Formula E.

„ С откриването на международния шампионат на Формула Е за производителите, ние взехме решение да вземем присъединяване в това новаторско съревнование. Целта беше да ускорим развиването на нашата електрифицирана гама модели и да изострим профила на DS Automobiles. Благодарение на непрекъснатия трансфер на технологии, нашите клиенти се възползват директно от опита, който сме придобили от сезон 2015/2016 на Формула Е, който впечатляващо демонстрирахме с четири международни шампионски трофеи и многочислени победи в най-важната напълно електрическа спортна дисциплинираност в света. " - споделя Беатрис Фуше, основен изпълнителен шеф на DS Automobiles.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР