От опозиционната партия Левица в Република Северна Македония, която призоваваше

...
От опозиционната партия Левица в Република Северна Македония, която призоваваше
Коментари Харесай

Опозицията в РСМ: Сменят данните в преброяването, атеистите тук изведнъж се увеличиха

От опозиционната партия " Левица " в Република Северна Македония, която призоваваше за протест на преброяването, извършено през септември предходната година, осведомиха, че „ в формалните резултати от преброяването се виждат промени и допълнения в таблицата за религиозна принадлежност с фрапантни разлики.

Разликите са в графата религиозна принадлежност, където съгласно оповестените на 30.03 данни броят на атеистите е 355, а в новите резултати този брой се е нараснал до 8764 души. Разликата в резултатите разгласява на своя фейсбук профил депутатът от " Левица " Борислав Кръмов, съгласно тях в обновената таблица липсват баптисти, адвентисти и реформисти, а броят на атеистите се е нараснал.

„ Има ли по-голям отговор на въпроса за какво трябваше да бойкотира този фарс - преброяването!? Сменят си данните както си желаят, няма никаква отбрана! Това броене би трябвало да се отхвърли”, написа Кръмов.

„ Ще проверим защо става въпрос и в понеделник ще бъдете известени, несъмнено е техническа неточност, би трябвало да проверим, само че настоявам, че нищо не е променено”, сподели Директорът на Държавната статистическа работа Апостол Симовски в изявление за в Радио Канал 77.

След оповестяването на първичните резултати от преброяването се появиха и полярните реакции на политическите партии и етническите общности в Република Северна Македония. Представителите на " Левица " бяха измежду тези, които обявиха, че не признават резултатите и ще желаят ново броене.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР