От Окръжна прокуратура - Кърджали внесоха в местния окръжен съд

...
От Окръжна прокуратура - Кърджали внесоха в местния окръжен съд
Коментари Харесай

Обвиниха и бащата в катастрофата с Местан

От Окръжна прокуратура - Кърджали внесоха в локалния областен съд обвинителния акт за причиняване на гибел по несъобразителност в злополуката край с. Загорско, област Кърджали, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемите са някогашният народен представител и водач на ДОСТ Лютви Местан и бащата на умрялото бебе Юсеин Ахмед (Ю.А.). От държавното обвиняване прецизират, че злополуката била зародила при без значение причиняване.

Бащата е упрекнат, че самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Лютви Местан, карал " Фолксваген ", модел " Фаетон ", е аварирал.

Обвинението към бащата е, че не се движел допустимо най-вдясно в платното за придвижване, не понижил скоростта и при положение на нужда не спрял, когато е зародила заплаха за придвижването.

В обвиняването написа, че на бебето не са били сложени предпазните колани на системата за обезопасяване на деца в колата, която не била инсталирана с триточков колан за задната седалка и Ахмед е упрекнат за причиняване на смърт по несъобразителност.

Обвинението към Лютви Местан е, че в същата злополука е нарушил правилата като при подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без предимство не е спрял, макар че има знак Б2 и не се съобразил с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил, марка БМВ, не го пропуснал. Това е предизвикало злополуката, при която е умряло бебето.

В двумесечен период се чака Окръжен съд - Кърджали да насрочи делото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР