От общо седем души в управителния съвет, БАКА посреща пет

...
От общо седем души в управителния съвет, БАКА посреща пет
Коментари Харесай

Българската асоциация на комуникационните агенции избра почти нов УС

От общо седем души в управителния съвет, БАКА посреща пет нови информационни експерти с мандат до 2025 година Чавдар Кенаров от Noble Graphics към този момент заема позицията ръководител на асоциацията. БАКА одобри и 10 организации за пълноправни членове на асоциацията и една за асоцииран член.
Лятото стартира с огромно възобновяване в редиците на Българската асоциация на информационните организации (БАКА). След провеждането на постоянно общо заседание на организацията през юли беше определен съвсем напълно нов директорски съвет, в който не влизат дълогогодишни предходни членове. Творческият сътрудник на организацията Noble Graphics и доскорошен зам.-председател на БАКА Чавдар Кенаров към този момент е ръководител на асоциацията и сменя от поста Ненад Лозович, ръководещ сътрудник в New Moment New Ideas. БАКА с изключение на уредник на двата най-големи рекламни фестивали в България - креативният ФАРА и за рекламкна ефктивност " Effie България ", има за цел да открива професионални стандарти и нравственос в информационния отрасъл и да развива промишлеността в страната.
Свежи попълнения
От общо седем души в управителния съвет, БАКА посреща пет нови информационни експерти. Новите попълнения в състава с мандат от 2022 до 2025 година са Весела Апостолова-Джелебова от " Publicis Groupe Bulgaria ", Емилия Стефанова от All Channels Communication, Йордан Жечев от организацията guts&brainsDDB, Мария Григорова от NEXT-DC, Радослав Бимбалов от The Smarts. От съвета на браншовата организация излизат: дългогодишният член на УС и притежател на организацията Direct Media Kres, както и на редица други бизнеси в областта на връзките - Красимир Гергов, изпълнителният шеф на Ogilvy Group Bulgaria Екатерина Тупарева, Николай Неделчев, преди този момент част от съвета на шефовете на " Publicis Groupe Bulgaria ", Десислава Олованова, ръководещ сътрудник в McCann Sofia и Ненад Лозович от New Moment.

От предходния състав на УС в новия остават София Пенева, изпълнителен шеф на Graffiti BBDO Group, и Чавдар Кенаров, който разумно застава отпред на организацията. " Хубавото е, че всички, в новия директорски съвет, сме сътрудници, които доста добре се познават и от дълго време работим дружно за развиването на пазара. Това ме прави оптимист и за идния ни мандат ", разяснява още Кенаров.
Реклама
Заедно с целия директорски съвет, Кенаров поема уговорката да продължи да работи за развиването на асоциацията. В качеството си към този момент на ръководител пред " Капитал " той разяснява, че политиките на новия директорски съвет занапред ще се обясняват. " Общото заседание се случи по средата на лятото. Обикновено този избор се случва напролет, само че с коронавирус доста от събитията се изместиха във времето. Първата ни обща среща към момента не се е провела, основно тъй като сме в летния сезон. Планирали сме я за началото на август. Управителният съвет е в много освежен състав и занапред следва да си сложим цели за нашия мандат ".

Новият член на УС Емилия Стефанова от All Channels Communication, разяснява пред " Капитал ", че за нея първи приоритет е построяването на ефикасна, ясна и точна тактика за развиването на БАКА от членовете на УС и реализирането й за реализиране на краткосрочни, средносрочни и дълготрайни цели. " Има области за развиване, в които би трябвало да се работи: работодателски, само че и повсеместен брандинг и имидж на промишлеността, образование и развиване на хората в нея, освен в организациите, само че и в редиците на клиентите; регламентиране на авторските права за креативен идеи; развиване и използване на етични стандарти и правила на работа; самопризнание за цялостния принос на сектора към стопанската система на страната; опцията креативният капацитет на промишлеността да бъде употребен на макро равнище за решение на макро проблеми в страната ", прибавя още Стефанова.
Разширяване на асоциацията
На годишното общо заседание БАКА одобри и 10 организации за пълноправни членове на асоциацията и една за асоцииран член. Агенциите APRA Porter Novelli, Direct Media, Direct Media KRES, Media Direction OMD, NEXT-DC, Proximity Sofia, HUMAN, до момента асоциирани членове, бяха утвърдени за пълноправно участие. В асоциацията като пълноправни членове бяха признати още DNA, Wavemaker и MediaCom. За асоцииран член на БАКА беше утвърдена кандидатурата на организация New Campaign.

Общото заседание на БАКА одобри променен и допълнен правилник на сдружението, както и Етичен кодекс на асоциацията, регламентиращ уговорката на всички нейни членове и техните чиновници към най-високи стандарти на работа и държанието.
Реклама
По тематиката работи и Сирма Пенкова.
Свързани публикации Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (19 юли) 19 юли 2022, 09:17 ФАРА 2022: Гилдията на раздора 13 юни 2022, 08:17 Рекламната промишленост се сплотява в опит да възвърне блясъка на ФАРА 8 април 2022, 06:39 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР