От общо издадените 4200 електронни фиша за нарушения на Закона

...
От общо издадените 4200 електронни фиша за нарушения на Закона
Коментари Харесай

Kметът на Русе иска спешни мерки за дисцплиниране на чуждестранните шофьори

От общо издадените 4200 електронни фиша за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата на задгранични водачи на територията на Русенска област едвам 63 са платени. Това стана ясно по време на среща, на която се разиска смяна в закона в санкционната му част, заяви БНР.

Промяна в закона, която да разрешава на българските служители на реда да постановат наказания на задгранични водачи и това да има дисциплиниращ резултат, предложиха на среща локалните управляващите и народните представители от русенския район. По данни на шефа на полицията от 4200 издадени електронни фиша едвам един % от тях са платени и то поради положителната воля на водачите. Според българския закон има условие за превод на понятен за водача език, а наказателните постановления влизат в действие след обжалване, решение на съда или минимум 14 дни от съставянето им.

„ Необходимо ни е законодателство, което да даде опция на нашите служители на реда да бъдат мигновени. На момента се постанова глоба и това ще дисциплинира непознатите водачи. Нарушенията от непознатите водачи сега схващам като засегнатост въобще за страната “, разяснява кметът на Русе Пенчо Милков, който беше основател на срещата, а депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов изясни, че колкото и кракът да е животът на този парламент, има опция за реакция:

„ Имаме процедура да се внася от народни представители от всички парламентарни групи. Ако това се случи, значи, че в действителност ще бъде дадена зелена светлина на този законопроект. Няколко такива законопроекта от разнообразни парламентарни групи импортирани, надлежно към този момент завършиха на второ четене “. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР