От областната дирекция за митници и търговия Тракия в Одрин

...
От областната дирекция за митници и търговия Тракия в Одрин
Коментари Харесай

Над 15 км опашка от тирове на Капъкуле, съпроводени с недоволство и протести

От регионалната дирекция за митници и търговия Тракия в Одрин оповестиха, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле се е натрупала дълга опашка от ТИР-ове. Конвой от към 15 км чака да премине на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Подобна е обстановката на другия граничен пункт на турско-българската граница - Хамзабейли. Там опашката за прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово надхвърляла 7 км.

Опашките и дългото очакване по граничните пунктове на турско-българската граница са съпроводени с неодобрение и митинги.

Според представител на дирекция Тракия натрупването на ТИР-ове на граничните пунктове е обвързвано с нараствания трафик в износа на Турция за европейските страни.

"В същото време обаче закъснение в обработването на товарите на българската страна, основно заради понижение на личния състав на българската митница през уикендите и празничните дни, основава условия за дългото очакване на водачите на турската митница, което надвишава 14-15 часа ", сподели представителят на регионалната дирекция за митници и търговия.

Турски водачи разясниха от Капъкуле пред медиите, че дълги опашки, очакване с часове и проблеми изпитвали единствено до момента в който преминат през българската митница. Имало случаи, когато 15 км от едната до другата митница, се изминавали за 4 дни. След като преминели през българската митница, до Германия камионите минавали през митниците на другите страни без никакви забавяния или проблеми.

Не малко били случаите, когато незаконни мигранти, под прикритието на нощта, се укривали по някакъв метод в ремаркетата на камионите.

"Това е доста рисково, тъй като когато бъдат разкрити от управляващите, отговорността пада върху нас; имаме сътрудници, които бяха задържани за сходни случаи без да имат виновност ", описаха водачи пред камерите.

Те се оплакаха и от неналичието на хигиенични уреди край митниците, заведения за храна и питиета.

Преди време турски и български виновни представители по въпросите на митниците се договориха за взаимни начинания за понижаване на опашките от ТИР-ове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР