От няколко години задържаният за откритите 7 трупа край София

...
От няколко години задържаният за откритите 7 трупа край София
Коментари Харесай

Първи признания за 7-те трупа от арестувания служител на погребална агенция

От няколко години арестуваният за откритите 7 натрупа край София се занимавал с противозаконни погребения. Това признал самият той при ареста. Задържаният е чиновник на погребална организация. С решение на прокуратурата той остава в ареста за 72 часа, заяви Българска телеграфна агенция.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че става дума за случай на огромна скица за нерегламентирани погребения. Сигнал за открити гробове в околност край София е получен на 23 май в Девето районно ръководство от локален гражданин.

По първични данни не става дума за убити, а за нелегално заровени хора, живели в разнообразни приюти в столицата.

По случая има арестуван мъж на 51 години през вчерашния ден. който, по първични данни, правил погребенията вместо кремиране. С решение на прокуратурата остава в ареста за 72 часа и към този момент е упрекнат за машинация.

Разследващи позволяват опцията заровените тела на умрелите да са повече от откритите седем. За да бъде открита самоличността им, ще бъдат назначени ДНК експертизи. Предстоят и други сложни процесуално- следствени дейности-допълнителни огледи, разпити, претършуване, уточняване на съпричастни към незаконните погребения.

Работата по случая продължава под наблюдението на Софийската районна прокуратура.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР