От няколко години Столичната община се е заела да поставя

...
От няколко години Столичната община се е заела да поставя
Коментари Харесай

Да издоиш светофар

От няколко години Столичната община се е заела да слага " умни светофари " по улиците и булевардите. Те бяха рекламирани, прокламирани и конфигурирани. С благородната цел да се следи трафикът, да се отстранен тапите, надлежно замърсяването на въздуха, да слагат пешеходците в преди всичко състояние.

И, както се поставя, разгласи публични търгове, които бяха извоювани от съответните компании. " Капитал " разкри, че при въпросните компании има странни връзки, които не приказват доста за честността на избора. Въпреки това Заложена е същата сума като преди, само че този път и за двойно по-малко време. А както демонстрира практиката - подписва се контракт за 9 милиона да вземем за пример, а по-късно с анекси се изсипват още 30 милиона.

и каква изненада - нормално те ги печелят. Практиката в други градове в България демонстрира, че общините единствено поръчват светофари и системи и по-късно сами си ги поддържат. София обаче, защото е богата столица, си наема компании, които да строят светофари, да ги поддържат, да ги инспектират и всички други действия, поради които потичат едни наши пари към едни техни компании. Свързани естествено с хора в общината. Каква изненада!

Тъпото е, че, първо, тапите не стопират, нито бутоните за пешеходци по 300 кинта единият постоянно работят, а договорите са за две години. Тоест даже и ГЕРБ да изгубят идващите локални избори, издояването на светофарите ще продължи.
Реклама Свързани публикации Струват ли си милионите за " умните " светофари в София? 26 ноември 2022, 11:22 Денят, в който София се промени 17 септември 2022, 15:24 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Йово Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР