От няколко години младият Васил Говедарски от село Овчарци, община

...
От няколко години младият Васил Говедарски от село Овчарци, община
Коментари Харесай

Васил Говедарски от село Овчарци e направил над 300 дърворезби на животни



От няколко години младият Васил Говедарски от село Овчарци, община Сапарева баня, вае диви животни от дърво с моторен трион. В началото почнал да реже дърва за огрев и от пън, който го впечатлил, за минути с резачката направил бухал. И по този начин до през днешния ден - над 300 дърворезби на животни. Превърнал е ателието си в комфортен дом за мечки, глигани, сърни, вълци, коне, щъркели.  Крокодил в естествени размери изработен от самоукия занаятчия, стъписва всеки посетител, прекрачил прага на дома му.
„ Първоначално започнах като занимание, само че по-късно започнах все по-професионално, сега е изцяло професионално. Занимавам се единствено с дърворезбите и не ми остава време за нищо друго. Допреди бях художник. От 5-6 години не съм нарисувал нито една картина . Единственото, което върша е с моторни триони да създавам диви животни ".

По думите му клиентите търсят направени от дърво мечки:

" Мечката е най-голямото животно инай-търсеното. 90 % от работите ми са мечки. На всички клиенти им харесват и глухари, и вълци, и сърни, само че всеки си поръчва, мечка. Аз върша едни от най-големите мечки -два метра, 2,50, 3. Интересното е, че ги върша всички от един цялостен дърнер, не поставям други части и много е внушително като видиш мечка три метра, която тежи може би 500-600 кг ".

Васил Говедарски по специалност е строителен механик.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР