От незапомнени времена хората използват яйцата за приготвянето на различни

...
От незапомнени времена хората използват яйцата за приготвянето на различни
Коментари Харесай

6 неочаквани ползи от яйчните черупки

От незапомнени времена хората употребяват яйцата за приготвянето на разнообразни ястия, най-много поради тяхната универсална употреба, превъзходен усет и здравословни изгоди. Но малко хора знаят, че и черупките на яйцата, които без даже да се замислим хвърляме в кофата за отпадък, могат да ни предложат и други практични приложения. Прочетете, с цел да научите още 6 метода, посредством които яйчните черупки могат да са ни от изгода.

Яйчната черупка съдържа скъпи хранителни субстанции като протеини, калций, магнезий, флуорид, стронций, селен и още куп други потребни съставния елемент като колаген, глюкозамин, хондроитин и хиалуронова киселина. Прочетете по-надолу, с цел да разберете по какъв начин тези жизненоважни съставни елементи, присъстващи в черупката на яйцето, могат да бъдат от изгода за нашето здраве.

При болки или инфектиране на ставите

Ако страдате от мъчителни стави или ставни възпаления, яйчната черупка е лекарството за вас. Направете в буркан примес от смлени черупки от яйца, смесени с малко ябълков оцет. Затворете капачката на буркана, разклатете го добре и го оставете на хладно за два дни. След като изтече това време черупките на яйцата ще са се разтворили изцяло в оцета и може да употребявате сместа, като разтривате от нея върху мъчителните зони, с цел да облекчите възпалението и болките в ставите.

За облекчение на кожни възпаления

Същата примес от разтворени яйчни черупки в ябълков оцет е доста ефикасна за лекуване на кожни раздразнения като сърбеж и зачервяване на кожата. Просто би трябвало да намажете дребна част от приготвения разтвор върху раздразнената зона и да я оставете да изсъхне. Това домашно лекарство ще успокои кожата ви и ще облекчи признаците на кожно инфектиране.

За да се отървете от сухите кожички по ръцете

Всички прахосваме време и пари, с цел да се отървем от сухите кожички към ноктите на пръстите. Вместо това използвайте смлени яйчени черупки, смесени с няколко капки вода, намажете с тази примес сухите кожички и изчакайте да изсъхне. След като към този момент е изсъхнала, можете деликатно да разтъркате, с цел да премахнете грубата повърхнина от сухата кожа и да получите по-мека и крепко изглеждаща кутикула в засегнатата област.

За регенериране на кожата

Добавете ситно смлени яйчни черупки, смесени с малко яйчен белтък към вашата домашна маска за лице или тази, която сте купили от козметичния магазин. Нанесете я на лицето си за известно време, до момента в който изсъхне и по-късно деликатно я изплакнете с малко хладка вода. Това ще направи кожата ви по-мека и по-тонизирана даже единствено с едно нанасяне, защото калция в яйчената черупка спомага за регенерирането на кожата, а дребните микро кристалчета нежно отстраняват и ексфолират сухата и мъртва кожа.

За да извършите кафето си по-леко

Добавете малко тънко смлени на брашно черупки от яйца към смляното кафе преди варене, с цел да получите по-лека, по-мека и по-малко киселинна версия на кафето, без да е належащо да вършиме компромис със наличието на кофеин.

За попречване на остеопорозата

Високото наличие на калций в смлените яйчни черупки е скъпа добавка за здравето, която предотвратява остеопорозата. Така че смлените на прахуляк яйчни черупки, смесени със същото количество мед, могат да се одобряват от дами след менопауза за попречване и лекуване на остеопороза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР