От непрекъснати токови удари и промяна в напрежението са оплакват

...
От непрекъснати токови удари и промяна в напрежението са оплакват
Коментари Харесай

Токови удари притесняват хората в с. Щръклево

От непрекъснати токови удари и смяна в напрежението са оплакват жителите на русенското село Щръклево. На доста от тях са изгорели електроуреди.

Хората са подали тъжби до електроразпределителното сдружение, до КЕВР, само че като се изключи че са препращани от институция към институция, съответен отговор нямат, предава Българска национална телевизия. 

Жители на селото споделят, че този тормоз продължава повече от 2 години. Те възнамеряват да заведат групов иск за обезщетение за изгорели уреди.

" 3 тв приемника, съдомиялна, ледник, за дребните уреди - дори не ги описаха. Навсякъде стартира да пуши и да святка. Беше ужасно. Когато се обадихме на енергото споделиха махнете шалтера и на сутринта ще дойдем. Сутринта пристигнаха без да предупредят. Щетите аз си ги посрещнах, те единствено ми се извиниха ", сподели една от пострадалите.

В локалния магазин също имат изгоряла техника. " Това е всекидневие. По няколко пъти дневно, основава стеснение, всичко е на ток, цялата ни система се срутва ", показа различен пострадал.

Освен за електроуредите си, хората в селото към този момент се опасяват и за живота си. " Влизайки в банята, с цел да се изкъпя, ме удари ток, който ме повали на земята ".

За по-малко от седмица жителите с. Щръклево събрали над 500 подписа и подали тъжба до енергото и КЕВР.

Екипът ни потърси отговор от електроразпределителното сдружение, които дадоха отговор, че анализът на събитията демонстрират, че по-голяма част от спиранията се държал на планувани действия в ремонтната стратегия ан сдружението.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР