От най-ранните дни на войната Израел-Хамас, Съединените щати и голяма

...
От най-ранните дни на войната Израел-Хамас, Съединените щати и голяма
Коментари Харесай

Защо отчаяно необходимата помощ не достига до палестинците в Газа?

От най-ранните дни на войната Израел-Хамас, Съединените щати и огромна част от интернационалната общественост притискаха Израел да разреши повече филантропична помощ в Ивицата Газа. Но защото борбите не престават и не се вижда край, филантропичната злополука там единствено се утежни.

Агенциите на Организация на обединените нации и филантропичните групи споделят, че продължаващите военни дейности, отводът на израелската войска да улесни доставките и нарушаването на реда вътре в Газа вършат все по-трудно доставянето на жизненоважна помощ до огромна част от крайбрежния анклав.

Световната продоволствена стратегия заяви във вторник, че е спряла доставките на храна в изолираната северна Газа, където съгласно организацията на Организация на обединените нации за децата едно на всеки шест деца са с остро недохранване. Доклад на Организация на обединените нации от декември откри, че една четвърт от 2,3-милионното население на Газа гладува.

„ Откривате, че има хора, които са пропуснали хранене за ден, два дни или три дни – те изпитват мощен апетит “, сподели в сряда Матю Холингуърт, шеф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР