"От национално значимите язовири, за които отговаря Министерството на околната

...
"От национално значимите язовири, за които отговаря Министерството на околната
Коментари Харесай

Шест язовира преливат по малко, но не са заплаха

"От национално значимите язовири, за които дава отговор Министерството на околната среда и водите, има шест, които сега преливат по малко, без да има основна опасност за популацията, т.е преливането е в пъти по-малко от размера, който реките и речните корита могат да поемат.

Цялата система на министерството на околна среда и водите, Басейновите дирекции и районните инспекции следи язовирите, за които отговаряме и сме в непрестанен контакт с останалите органи.
Непрекъснато следим и направляваме развиването на обстановката. В Министерството на стопанската система са разискват законодателни промени, с които да се види дали обединен държавен орган да не дава отговор за тези язовири, с които локалната власт не може да се оправи сама.

Естествено това би трябвало да бъде декларирано от локалната власт. В момента се преглеждат два разновидността в Министерството на стопанската система и когато те са подготвени, ще бъдат обявени и дискутирани на Министерски съвет ", заяви министър Нено Димов.

"В момента доста по-важно е да имаме изясненост по какъв начин ще се правят ремонтите и там, където локалната власт не може да се оправи, жителите на България да имат гаранцията, че няма да има проблем, тъй като без значение дали са държавни или общински, това е обвързвано с живота, собствеността и здравето на хората ", акцентира министър Димов.

"Към момента следим доста деликатно равнището на река Дунав. Знаете, че тя събира водите от половин Европа и е с нараснало равнище. Няма обаче съображение за терзание ", сподели в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов, който участва на откриването на пречиствателната станция за отпадни води.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР