От Националния оперативен щаб изнасят новите данни за размаха на

...
От Националния оперативен щаб изнасят новите данни за размаха на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Има 24 нови случая на COVID-19 у нас за последното денонощие

От Националния действен щаб изнасят новите данни за размаха на епидемията от ковид у нас по време на обичайния утринен брифинг на Националният действен щаб на 18 май (понеделник).
"Вчера за деня бяха потвърдени 24 нови случая. Причината за този дребен брой не е краят на епидемията. Вчера бяха изслседвани 4 и половина пъти по-малко материали. 362 материала бяха изследвани, а повода е, че е неделя и не са взимани толкоз проби ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев.
"2235 са случаите в страната, 1513 са дейните случаи ", добави той.
"С облекчение споделям, че нямаме нови случаи във Велико Търново и Видин. Втората област беше много наранена последните седмици ", сподели той. От медицинският личен състав са 242 болни или 11% от общия брой случаи. Има два нови случая на инфектирани медици от през вчерашния ден - в Пловдив и тук в "Пирогов ".
"Излекуваните са 612. Излекуваните ги пускаме свободно откакто имат негативен резултат с PCR тест, сиреч те престават да бъдат вирусоотделители ", разясни той.
"За страдание, има двама умряли за деня, с което случаите стават 110. Починал е мъж с илиус, болест на сърцето и хиперторния - на 77 години и мъж на 69 години от Благоевград - той е с остра дихателна непълнота. Претърпял е мозъчна интервенция с отваряне на черепа поради израстък.
945 са случаите в София, а на второ място е Плевен с 208 случая, а по-късно е област Видин - 179 случая ", съобщи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР