От нас да мине - сложете двойна порция от рома

...
От нас да мине - сложете двойна порция от рома
Коментари Харесай

Кифли с шоколадов крем и есенция ром

От нас да мине - сложете двойна порция от рома и да ви е сладко

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 2/3 ч.ч
● захар - 1/2 ч.ч.
● квас - 1/2 кубче
● брашно - 500 г
● масло - 1/2 ч.ч меко краве
● яйца - 1 бр. за намазване
● захар - за поръсване
● течен шоколад
● ром - есенция

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното в дълбока купа, тъй като по този начин стават по-добре кифлите. Затопляме леко млякото, само че не прекомерно доста. Този път употребих домашно и стана още по-хубаво. В млякото размиваме маята с 1 с.л захар и 1 с.л брашно, завиваме с забрадка на топло за 10 минути.

Изчакваме си маята да шупне. Разбиваме яйцата със захарта в обособена купа с вилица, не е нужно да употребяваме миксер. Прави се кладенче в средата, където и брашното и изсипваме размекнатото масло (аз употребявам немско, тъй като е по-хубаво и по-ароматно), захарта, яйцата, шупналата квас с прясното мляко.

Сложих и есенция ром (немска), която беше доста ароматна, вътре в кладенчето. Месим дълготрайно върху набрашнен плот, до момента в който стане меко тесто. Тестото, което се е получило, прехвърляме в съд, намазваме го леко с олио. Завиваме го с забрадка и от горната страна с слагаме одеяло, оставяме в топла стая за час.

След като размерът е подсилен го взимаме и месим още един път върху набрашнен плот. С точилка разточваме кръг. Режем го на триъгълници. В необятната част слагаме течен шоколад. От тестото стават към 10 огромни кифли. Аз употребявам Нутела шоколад за заряд, не се разтича. Навиваме кифлите към върха.

Нареждаме ги в намазана с масло или олио тава и поръсена леко с брашно. Оставяме да втасат още 90 минути, отново покрити с забрадка и одеяло в топла стая. Като забележим, че са нараснали размера си мажем с разрушено яйце и посипваме със захар. Печем на 180 градуса в авансово загрята фурна. Да ви е сладко! Стават меки, ароматни и вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР