От началото на юни на територията на страната са регистрирани

...
От началото на юни на територията на страната са регистрирани
Коментари Харесай

Тенчо Тенев с критики към назначенията на Демерджиев, би се върнал в „Пътна полиция”

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки катастрофи, при които са починали 8 души, а 217 са ранени, по данни на Министерство на вътрешните работи. До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в съпоставяне със същия интервал предходната година, отбелязва Тенев. 

В момента се водят полемики от депутатите за смяна в Закона за придвижване по пътищата, с които отрицателната статистика да се промени.

" На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На някогашния вътрешен министър или на управлението на Министерство на вътрешните работи? Имаше предложение за увеличение състава на " Пътна полиция ", което беше спряно от Демерждиев. Трябваше да има с 30 служителя на реда повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе ограничения ", посочи Тенев. 

За случая с мъжа, който стреля с газов револвер в тунела на столичния квартал " Люлин ", някогашният началник на КАТ-София акцентира, че това е причина за тежка злополука.

" Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е цялостна тъпота. Ако водачът натисне внезапно спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно ". 

На въпрос дали ще се върне в структурите на " Пътна полиция " Тенев сподели, че това зависи от сегашния министър на вътрешните работи. " Ако мога да бъда потребен, ще се веселя да оказа помощ за сигурността на придвижването по пътищата. Имам 32 години опит в системата ", посочи Тенев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР