От началото на войната в Украйна Черноморският флот на Русия

...
От началото на войната в Украйна Черноморският флот на Русия
Коментари Харесай

BILD: Русия отвръща на удара, започва лов на украински военни кораби

От началото на войната в Украйна Черноморският флот на Русия е изгубил 14 военни кораба. Само тази година Украйна нападна и потопи три огромни военни плавателни съда, в това число тежкия десантен транспортен съд " Цезар Куников " и корветата " Ивановец ". Сега обаче съветската войска стартира да отвръща на удара, отбелязва военният анализатор на немския вестник BILD Юлиан Рьопке, представен от " Фокус ".

През март Въоръжените сили на Русия повредиха два украински патрулни катера и един десантен транспортен съд. В същото време съветските офанзиви против кораби въобще не наподобяват на украинските.

За всеки от трите удара Русия употребява дронове камикадзе " Ланцет ". Те не предизвикват огромни вреди под ватерлинията, тъй че нито един от засегнатите украински кораби не е потопен.

Всички съветски офанзиви са осъществени не в намерено море, а в делтата на река Южен Буг покрай град Николаев. Този регион се намира на към 40-50 километра от фронта, в границите на оптималния обсег на полета на съветските дронове камикадзе.

Руските военни блогъри към този момент нарекоха тези офанзиви " възмездие за нашия флот ". В реалност обаче, отбелязва Рьопке, съветските триумфи имат по-скоро алегоричен темперамент. Украинските кораби, наранени от офанзивите, са били дислоцирани да патрулират в региона на Николаев и не са изпълнявали никакви нападателни функционалности.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР