От началото на войната чух толкова много извинения за това

...
От началото на войната чух толкова много извинения за това
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Чух толкова много извинения защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора не са искрени

От началото на войната чух толкоз доста извинения за това за какво някой не може да помогне на Украйна. Тези хора не са откровени. Това сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при откриването на фотоизложбата " Стоп на експанзията на Русия против Украйна " в Народното събрание.

" В навечерието на Великден бих желал да кажа и няколко думи за братството. Как може да се смятате за братя с убийци. Как може да вярвате, че някой, който убива и унищожава по време на Страстната седмица е ваш брат ", попита той българските политици.

" Тези, които желаят да оказват помощ и сами са били жертви на експанзия, намират метод да оказват помощ. Тези, които афишират, че са зад избрани правила и полезности, би трябвало да оказват помощ на Украйна. Всеки, който намира аргументи да не изрази своята позиция и да ни помогне, поддържа агресора.

Тези причини могат да наподобяват рационални, само че по време на война всеки би трябвало да бъде на страната на жертвите, а не на агресорите. Надявам се, че фотосите в изложбата ще оказват помощ на държавното управление да се опита да си показа през какво минават хората сега и да вземат вярното решение ", добави той.

Дмитро Кулеба отговори и на въпроси на публицисти:
Получихтели явен отговор по какъв начин бг ще оказва помощ на Украйна? " Не, разбирам че българското държавно управление има усложнение да даде явен отговор по този въпрос. Всеки ден в който не получаваме тази помощ, повече хора умурат. Призовавам политиците, да помислят по какъв начин хората умират и да вземат вярното решение. Чух два аргумента срещу даването на помощ - би трябвало да оказваме помощ на мира. И също руснаците и украинците са братя и по тази причина не би трябвало да не взимаме страна в спора. Отговорът на първия е следният: За да помогнем на мира, би трябвало да помогнем на Украйна. По мотив братството - по какъв начин да се считаме за братя, откакто стават такива убийства, даже и в тази светла седмица. Трябва да вземем страна и това би трябвало да е страната на истината " - съобщи Кулеба. " За нас е доста мъчно да преговаряме, само че сме подготвени да седнем на масата на договарянията и да търсим мир. Но няма да се откажем от настояването Русия да се изтегли зад границите преди 24 февруари ", добави той. В отговор на bTV за помощ единствено под формата на каски и жилетки, Дмитро Кулеба сподели: " Хора, съществено, единствено с жилетка и каска, само че без оръжие, е несеруозно. Все едно желаете да умрем, само че предпазени ". " Виждам явен ангажимент от избрани политически сили да дадат помощ и от други виждам отвращение да го създадат. Имах среща с Кирил Петков и от това, което видях, той има откровено предпочитание да помогне на Украйна. Нормално е в съдружно държавно управление да има разлипни отзиви " - дипломатично заключи гостът. Но разясни: " Важно е в такива моменти да сме на страната на истината. Хората видяха, че Украйна устоя и продължава да се бори. Подкрепяйки Украйна, подкрепяте бъдещето. Подкрепяйки Русия или запазвайки неутралитет, подкрепяте неверната страна на историята " - предизвести той. " Очаквам да получа отговор през днешния ден, тъй като на следващия ден стартират празниците. Аз съм християнин, постоянно вярата ме крепи, уповавам се че Министерски съвет ще вземе вярно рационално решение. Очаквам отговор от държавното управление ", сподели външният министър на Украйна. Екатерина Захариева в коридорите на Народното събрание съобщи: " Дмитро Кулеба беше доста явен. Срамно е. Срамно е за ръководещата коалиция и част от партиите, които би трябвало да вземат решение. Имаме две решния, на ГЕРБ и Демократична България, които бяха импортирани през вчерашния ден, и едно нищо не казващо предложение на Политическа партия. По-ясна от колеба не мога да бъда. Тези, които не поддържат Украйна, поддържат войната. Коалиционното държавно управление има болшинство да поддържа такова решение, само че не го прави. Даваме ги тези каски и жилетки, само че единствено за цивилното население. Такова безволие не трябва да съществува в увправлението на страната ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР