От началото на тази година Apple над два пъти е

...
От началото на тази година Apple над два пъти е
Коментари Харесай

Безпилотните робомобили на Apple вече са над 50

От началото на тази година Apple над два пъти е нараснала своя парк от роботизирани коли. Информацията е на отдела „Контрол на автомобилния транспорт“ на Съединени американски щати.
След приемането на позволение за тестването на самостоятелни коли корпорацията последователно усилва броя на тези роботизирани транспортни средства. В началото, по американските пътища се движеха 3 робомобила на Apple. През месец януари тази година те бяха към този момент 27. А в този момент софтуерният колос тества 55 роботизирани автомобила.

В програмата за тестване на робомобилите ще вземат присъединяване 83 души. Засега Apple има позволение да тества своите самостоятелни коли единствено под наблюдението на хора, които при положение на нужда би трябвало да поемат ръководството на машината. За провеждането на напълно самостоятелни робомобили е належащо в допълнение позволение от страна на калифорнийските управляващи. Да си напомним, че сходно позволение за тестване на коли без човешко присъединяване предишния месец получи компанията Waymo. Знае се, че молба за сходно позволение е подала още една компания, само че към този момент нейното име не се оповестява.

Един от най-големите проблеми на тази нова технология е сигурността. Всички огромни компании работят върху рационализиране логаритмите на автомобилните автопилоти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР