От началото на специалната военна операция киевският националистически режим е

...
От началото на специалната военна операция киевският националистически режим е
Коментари Харесай

Колко чужди наемници се бият за Украйна? |

От началото на специфичната военна интервенция киевският националистически режим е привлякъл в Украйна 6824 задгранични наемници от 63 страни, разгласи представителят на съветското министерство на защитата ген. Игор Конашенков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По публични данни на съветското ведомство най-вече наемници са пристигнали от Полша – 1717 души. Около 1500 наемници са пристигнали от Съединени американски щати, Канада и Румъния. От Англия и Грузия са пристигнали до 300 души от всяка от двете страни. Има и 193 наемници от сирийски региони, които са под контрола на Турция.

Конашенков сподели още, че съветските специфични елементи са освободили заложници в Мариупол, които са били държани от " украинските нацисти " в турска джамия в града. При интервенцията на съветските специфични елементи са били унищожени 29 бойци, измежду които и задгранични наемници.

Говорителят на съветското министерство на защитата оповести и данни за загубите на украинските въоръжени сили.

От началото на военните дейности са били унищожени 134 самолета, 470 безпилотни летателни апарата, 2290 танка и други бронирани машини, 254 реактивни системи за залпов огън, 249 зенитно-ракетни системи, 992 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, а също и 2166 военни транспортни средства, сподели Конашенков.

Русия обаче е прекомерно спестовна на данни за своите загуби във войната с Украйна. Само един път - на 7 април, представителя на Кремъл Дмитрий следното:  " Имаме обилни загуби. И това е голяма покруса за нас ". 

По оценки на НАТО от началото на войната на 24 февруари до 23 март са убити сред 7000 и 15 000 съветски военнослужещи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР