От началото на широкомащабната война, която РФ води срещу Украйна

...
От началото на широкомащабната война, която РФ води срещу Украйна
Коментари Харесай

Над 600 руски агенти и шпиони са разобличени от СБУ от началото на войната в Украйна

От началото на широкомащабната война, която РФ води против Украйна от 24 февруари м.г., Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е почнала повече от 1500  наказателни производства по обстоятелства за държавна измяна и шпионаж. Както означават от, повече от 340 каузи против предатели и шпиони са изпратени в съда.
 
" През този интервал са разпознати над 600 съветски сътрудници и шпиони, които са правили разследваща и подривна активност против нашата страна ", се споделя в отчета. По-специално беше разкрита и арестувана диверсионно-разузнавателна група на съветското военно разузнаване, допълват от украинското контраразузнаване.
 
" Вражески сътрудници се подготвяха за физическото очистване на министъра на защитата и началника на Главното ръководство на разузнаването при МО на нашата страна, както и на прочут украински деятел ", разкриват от СБУ.
 
В Киев СБУ обезврежда съветска разследваща група, включваща чиновници от Министерски съвет и Търговско-промишлената камара на Украйна. " Длъжностни лица са предали на вражеското разузнаване данни за устройството на държавната граница и персонални данни на украински чиновници на реда ", споделиха от Службата за сигурност на Украйна.
 
В Николаев е оголен като съветски разузнавач някогашният началник на Николаевската окръжна прокуратура, който непринудено е предложил на врага помощта си във войната против Украйна и е предал информация на съветските специфични служби за резултатите от вражеския обстрел, пароли на контролно-пропускателни пунктове и информация за пленени военни на Руската федерация.
 
Разкрити са шпиони и в Хмелницки и Волиния. " Въз основа на всички изнесени обстоятелства контраразузнавателната работа на СБ организира систематична работа за привличане на отговорните под отговорност ", увериха от СБУ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР