От началото на май до края на август 2018 г.

...
От началото на май до края на август 2018 г.
Коментари Харесай

Резултатите от националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“ вече са ясни

От началото на май до края на август 2018 година се организира петото издание на националния конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ ". Тази година тематиката на рисунките, с които се изявяваха деца на възраст от 6 до 14 години, беше "Безопасността на пътя ".

Конкурсът за детска рисунка „ Моето ДЗИ “ започва преди 9 години като вътрешна самодейност за децата на чиновниците на ДЗИ. Във времето той стана обичаен, а заради огромния интерес, през 2014 година бе взето решение да излезе в народен мащаб. За да отговори на повишаващите се ползи и благоприятни условия на децата в цифровите технологии, в тазгодишното издание ДЗИ разшири обсега на състезанието и даде поле за изява на изобретателните млади създатели в още две категории – „ Компютърна рисунка “ и „ Видеоклип “, с изключение на обичайното съревнование за „ Рисунка “.

Тази година в състезанието се включиха възпитаници от 87 обитаеми места – общо 145 просветителни институции надлежно със 743 участници с живописна или графична рисунка, 93 участници – с компютърна графика и 8 – с видеоклип.

Коста Чолаков – основен изпълнителен шеф на ДЗИ, показа: „ Щастлив съм, че съумяваме за пета поредна година да организираме състезанието за детска рисунка. Фактът, че тази година разширихме състезанието, като дадохме опция за присъединяване с цифрови рисунки и видео, даде опция на по-дигитално насочените деца да се включат също с оферти, което добави в допълнение над 100 участника към общия им брой. Засиленият интерес към състезанието свидетелства, че доближаваме до малчуганите, провокирайки ги да мислят от дребни по тематиката за държанието ни на пътя, което в действителност е нашата цел. “

Победителите са избрани от умело жури, като създателите на десетте най-високо оценени произведения в категория „ Рисунка “ получават стативи и принадлежности за изобразяване, а първите трима спечелили в останалите две категории „ Компютърна рисунка “ и „ Видеоклип “ са наградени с таблети. Ето и кои са те:

Живописна или графична рисунка

Мариана Калинякова , 6 год., ДГ ЦПЛР, град Бургас
Венко Желязков , 6 год., ДГ „ Пролет”, град Ямбол
Цветомира Павлова , 6 год., ДГ „ Зора”, град Червен бряг
Хелен Хюсеин , 6 год., ДГ „ Здравец”, град Попово
Александра Минчева, 6 год ., ДГ „ Брезичка”, град Бургас
Джулиана Пацева, 6 год., ДГ „ Зорница”, град Плевен
Емилия Петрова, 4 клас, СУ „ Цанко Церковски”, град Полски Тръмбеш
Йоана Маркова, 5 клас, ОУ „ Д-р Петър Берон”, град Плевен
Ванеса Ценова, 1 клас, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”, град Свети Влас
Денислав Младенов, 2 клас, ОУ „ Отец Паисий”, с. Петърч, София област

Компютърна рисунка:

Йоана Спасова , 4 клас, ОУ „ Георги С. Раковски”, град Варна
Йоанна Мантзуни, 3 клас, СУ „ Летец Христо Топракчиев”, град Божурище
Вяра Ганчева, 2 клас, ОУ „ Неофит Рилски”, град Габрово

Видеоклип:

Йоан-Александър Газибаров , 3 клас ОУ „ Неофит Рилски”, град Дупница
Марина Копринкова, 3 клас ОУ „ Кочо Честеменски”, град Пловдив

ДаринКопринков , 6-год.

Георги Казанлийски, 2 клас СУ „ Асен Златаров”, град Шабла, област Добрич

Конкурсът е част от акциите на ДЗИ, свързани с пътната сигурност в страната и с образуването на едно по-отговорно държание на всички участници в пътното придвижване. Мащабният план „ Моето ДЗИ “ предизвиква устойчивия метод на живот измежду подрастващите и способства за повишение на застрахователната им просвета, както и културата за сигурност на пътя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР