От началото на мандата ми приоритет са хората и ме

...
От началото на мандата ми приоритет са хората и ме
Коментари Харесай

Гешев с нови разкрития за аферата Nexo, заговори за лъжа на Киро и Асен: Трябва да бъдат разкрити!

„ От началото на мандата ми приоритет са хората и ме интересуват единствено значимите тематики. Нямаме друга цел с изключение на битката с престъпността. Не може в демократична страна правосъдната власт да желае позволение от политиците да работи.

Няма по какъв начин да желаеме правова страна и да има опит политиците да овладеят правосъдната власт. Балансът е в спазването на Конституцията “, това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия основен прокурор Иван Гешев.

„ Не държа никоя партия. Това, че някои партии са „ прокурорски “ е много тъжно “, установи той.

„ Моите пълномощия са в Конституцията. Моите пълномощия могат да бъдат изменени единствено от Велико Народно заседание. Аз държа да се съблюдава Конституцията и европейските стандарти. Чудя се един закон за 4 индивида за горделивост ли е или е тъжно, че се приема “, сподели гл. прокурор.

„ Законът не е за надзор на правосъдната власт – това би значело, че няма народна власт у нас. Лъжата на Петков и Василев по Плана за възобновяване би трябвало да бъде разкрита.

Сам паднал – самичък умъртвил се, както споделя народът “, разяснява Гешев.

„ Аз ще се веселя да има конституционно болшинство, с цел да завърши политическата неустойчивост.

Историята е посочила, че когато се влияе по този метод на правосъдната власт се стига до репресии – това е тормози, а не това, че ще ме проверяват “, установи основният прокурор.

„ Не аз, а президентът Румен Радев сподели, че NEXO няма общо с това, че мандатът не е връчен на „ Демократична България “ (ДБ), а Българска социалистическа партия.

Когато и да се направи нещо, или е преди, или е след, или е по време на избори. Ние не можем да се съобразяваме с това “, безапелационен е Гешев.

„ Мисля, че ген. Атанасов е бил правист – аз мога да кажа какво се проверява в NEXO, а не какво закононарушение са направили. Сигурно толкоз години в политиката са го предиздвикали да не помни по какъв начин стоят нещата.

Знам, че работим добре освен с американските си сътрудници, само че и с тези от Англия. Това е огромно следствие, което ще отнеме доста време. Не съм осведомен какво стана с гаранциите на българите от NEXO. Мога да кажа, че има предпазен очевидец “, сподели той.

„ Когато политиката влезе в съда, от там излиза правораздаването. От това не страда правосъдната власт, не пострадвам аз, а българският народ “, заключи основният прокурор.

„ Аз съм склонен с американския дипломат Херо Мустафа, че би трябвало цялостна промяна. Винаги, когато засягаш политиците директно, те не са удовлетворени “, добави Гешев.

„ Аз не върша политически изказвания. Нямам политически упоритости, аз желая да се боря с престъпността “, безапелационен е той.

„ Аз съм родител и съм обезпокоен, че нашето потомство не направихме задоволително за младежите. Аз съм бил в 5-6 учебни заведения и това е остаряла процедура. За мен е доста прелестен контактът с младежи. Това ми дава вяра, че нищо в България не е изгубено “, по този начин изясни той самодейността му по посещаване на образователни заведения.

„ Според българското законодателство ние не можем да предприемем дейности във връзка битият мъж в културният ни център в Охрид, тъй като той не е български жител “, обясни основният прокурор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР