От началото на годината в Пловдивска област се наблюдава увеличение

...
От началото на годината в Пловдивска област се наблюдава увеличение
Коментари Харесай

В Пловдив и областта се увеличават произшествията на пътя с пешеходци

От началото на годината в Пловдивска област се следи нарастване на пътните катастрофи с пешеходци. Това сочи статистика на полицията в града, заяви пред публицисти началникът на бранш „ Пътна полиция ” основен контрольор Красимир Нешев. Само за 10 дни в Пловдив и региона има 10 случая с пешеходци, един от тях е умрял, а останалите са потърпевши. В осем от случаите отговорни са водачите на колите.

В интервала от 9-и до 21 януари в границите на профилирана интервенция " Пешеходец " униформените реализират засилен надзор край образователни заведения, в зоните на основни кръстовища и огромни търговски обекти. В рамките на интервенцията са глобени 48 пешеходци, пресичащи на нерегламентирани места, прескачане на заграждения и прекосяване на червен сигнал, и трима водачи на коли, лишили преимущество на пешеходец. Обикновено отнемането на преимущество е на кръстовища при ляв и десен завой и в зоните на пешеходни пътеки, изясни Нешев. 

Полицията моли както пешеходците, по този начин и водачите на моторни транспортни средства да демонстрират повече внимание, дисциплинираност и приемливост при напредване на пътя, да избират светли облекла в тъмната част на денонощието или да имат светлоотразителен детайл по себе си.

През 2023 година в Пловдивска област са регистрирани 180 катастрофи с присъединяване на пешеходци, 11 от тях са починали, а 183 са били ранени. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР