От началото на годината в Националната агенция за приходите (НАП)

...
От началото на годината в Националната агенция за приходите (НАП)
Коментари Харесай

НАП - Бургас е събрала допълнително установени задължения за над 82 млн. лева

От началото на годината в Националната организация за приходите (НАП) - Бургас са обслужени 198 000 клиенти, като времето за обслужване е сведено до 5 минути, доста под европейските стандарти. За същия интервал са издадени 12 100 лични идентификационни кода (ПИК), оповестиха от териториалната дирекция на приходното ведомство в Бургас. 

От там допълниха, че след диалози и срещи е реализирано ускорено внасяне на отговорности за налози и осигурителни вноски за близо 7 млн. лв., а посредством физическите ПОС терминали в Национална агенция за приходите - Бургас от януари досега са направени близо 30 000 интервенции и са събрани над 19 млн. лв.. Повишена е успеваемостта на контролната активност и битката против сивата стопанска система, като от началото на годината са осъществени 735 проверки с в допълнение открити отговорности за над 82 млн. лв..

" Във фокуса на бургаските данъчни са били разнообразни рискови от данъчна позиция бизнеси, компании, действия и физически лица, измежду които: казина, игрални зали, питейни заведения, бранш " Строителство ", електронна търговия, търговия и продажби на плодове и зеленчуци, притежатели на първокласни коли, недвижими парцели и други. Със 17 на 100 в съпоставяне със същия интервал на предходната година е нараснала събираемостта на просрочени отговорности. В бюджета от Национална агенция за приходите - Бургас за първите 10 месеца на годината са постъпили над 270 млн. лв. просрочия. Устойчив растеж отбелязва и продължаващият развой на нараснало непринудено обявление и заплащане от страна на бизнеса и жителите ", показват от локалната дирекция, представени от Българска телеграфна агенция.

Днес Националната организация за приходите отбелязва професионалния си празник, а православната черква уважава Свети Апостол Матей – първия събирач на налози. В особено послание към чиновниците териториалният шеф на Национална агенция за приходите - Бургас Татяна Кънчева акцентира, че приходната администрация в морския град има съображение за професионална горделивост и задоволеност, като всеки един от чиновниците е с принос и заслуга за растящите доходи в държавния бюджет.

" Работим в най-модерната и бързо разрастваща се държавна администрация. Професионалното ни отношение към клиентите и високото равнище на обслужване слагат Националната организация за приходите измежду институциите с най-високо публично доверие и престиж “, подчертава още териториалният шеф в обръщението си във връзка професионалния празник на данъчните.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР