От началото на годината до средата на март в Националното

...
От началото на годината до средата на март в Националното
Коментари Харесай

Шофьори в очакване на промените – 1400 сгрешени винетки за едва 80 дни

От началото на годината доникъде на март в Националното тол ръководство към Агенцията " Пътна инфраструктура " са постъпили близо 1400 заявки за промяна на сбъркана електронна винетка.

А скоро следва значима смяна с винетките, засягаща всеки водач – водачите ще могат еднократно да поправят закупена електронна винетка, в случай че са позволили техническа неточност при въвеждане на данните за автомобила.

От подадените заявки най-вече са случаите на сбъркани знаци от регистрационния номер - към 600.

На последващо място - към 427 са случаите на сбъркана категория на пътното транспортно средство вместо за лек автомобил до 3,5 тона. Грешно е въведена категорията за ремарке на лек автомобил.

В 90 от случаите е сбъркана страната на регистрацията на пътното транспортно средство. На близо 300 заявки е отказана промяна, защото сбърканата винетка е издадена на действителен регистрационен номер пътно транспортно средство с идентични в началото заявените данни за държавна регистрация и номер, допълват от АПИ.

А задаващата се нова смяна в Закона за пътищата цели да усъвършенства обстановката.

" Има публично разискване, което тече сега, ще завърши някъде към края на месеца съответно, което касае българските жители, с изключение на измененията, свързани с тол системата, унифицирането й. За самата винетка има предложение за смяна, когато има неточност при закупуването на винетките и записването на регистрационния номер, да има опция за смяна до два признака, в това число и да може да се промени и категорията на транспортното средство, в случай че е позволена такава неточност, планувано е да се прави еднократно ", разясни пред БНР депутатът от Движение за права и свободи и член на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Халил Лятифов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР