От началото на годината България е предотвратила около 160 000

...
От началото на годината България е предотвратила около 160 000
Коментари Харесай

160 000 опита за нелегално преминаване на българската граница са предотвратени от началото на годината

От началото на годината България е предотвратила към 160 000 опита за незаконно прекосяване на българската граница. За същия интервал на предходната година опитите са били 100 000. Това заяви в Брюксел министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който взе участие в Съвета на вътрешните министри от Европейски Съюз.



Основна тематика на диалозите беше оправянето с незаконната миграция и опазването на външните граници на съюза. Вътрешният министър разяснява, че незаконните мигранти и хората, които обезпечават превоза им, стават все по-дръзки и по тази причина всеки ден сме очевидци на гонки.



До момента 170 чиновници на " Фронтекс " са ситуирани по българската граница, като упованията са броят им да се усили. България се надява и на спомагателна финансова помощ от Брюксел.

Калин Стоянов е разискал тематиката за приемането на страната ни в Шенген с сътрудниците си от Румъния, Австрия и Испания. Според него е реалистична задачата до края на годината България да стане част от Шенгенското пространство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР