С над две трети е намалял миграционният натиск на българо-турската

...
С над две трети е намалял миграционният натиск на българо-турската
Коментари Харесай

Гранична полиция: С две трети е намалял миграционният натиск на българо-турската граница

С над две трети е намалял миграционният напън на българо-турската граница вследствие на подхванатите ограничения, оповестяват от " Гранична полиция ".

От началото на годината до 31.01.2024 година опитите на жители на трети страни да преминат нелегално през българо-турската граница са близо 1980. Това е с 69% по-малко спрямо януари предходната година, когато са били към 6380.

Отчетеното понижение е вследствие на подхванатите ограничения от Главна дирекция „ Гранична полиция “ и положителното съдействие с турските управляващи, показват от Министерство на вътрешните работи.

Близо 1900 мигранти независимо са се завърнали навътре в Турция, откакто са открили съществуването на български патрули и постове по линията на границата. Възможно е част от независимо завърналите се навътре в прилежащата страна да са създали повече от един опит за прекосяване на територията на Република България.

По подадена от българските гранични патрули информация турските гранични управляващи са задържали 10 лица на прилежаща територия. 75 незаконни мигранти са арестувани на българо-турската граница от чиновници на Групово дело „ Гранична полиция “. Сред националностите на арестуваните максимален е броят на жителите на Афганистан – 35, Сирия – 14, Палестина – 5.

Миграционният напън по българо-гръцката граница е под 1% от общия миграционен напън на границите на Р България.

През януари на излаз на българо-сръбската граница са арестувани 159 жители на трети страни, което е нарастване с 54%, съпоставено със същия интервал на предходната година. Най-голям е броят на жителите на Афганистан – 45, Сирия – 33, Мароко – 27, Ирак – 13.

На българо-румънската граница са арестувани 53 жители на трети страни, което е нарастване със 141% в съпоставяне със същия интервал на 2023 година

Сред нарушителите на излаз на българо-румънска граница максимален е броят са жителите на Сирия (51). Половината от тях са арестувани на зелена граница, а останалите - укрити в товарни коли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР