Национална конференция за борбата с трафика на хора събра експерти

...
Национална конференция за борбата с трафика на хора събра експерти
Коментари Харесай

Какви мерки предприемат институциите срещу трафика на хора

Национална конференция за битката с трафика на хора събра специалисти от разнообразни институции. По време на форума бяха разисквани положителни практики, само че и ограничения за битка с този вид закононарушение. Домакин на конференцията е вицепремиерът Мария Габриел. По време на събитието стана ясно, че трафикът на хора визира милиони хора по света, без значение от техните пол, възраст и народност, а съдействието сред другите институции е измежду главните механизми на битката с него.

" Бедност, неприятни условия на живот, безработица, военни спорове, неустойчивост, ниско равнище на обучение, тези фактори оказват въздействие на трафика на хора. Моето обръщение за това закононарушение е да изкореним първопричините ", съобщи вицепремиерът Мария Габриел.

" Начините за осъществяване на това закононарушение стават все по-разнообразни, което изисква бърз и съответен институционален отговор.Подобна наклонност следим и във връзка с контрабандата на мигранти – закононарушение, тясно обвързвано с трафика на хора. Практиката демонстрира, че постоянно незаконни групи се занимават и с двата типа незаконна активност, генерираща големи облаги ", добави вътрешният министър Калин Стоянов.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР