17-годишен младеж от Сирия е загинал при нелегално преминаване на

...
17-годишен младеж от Сирия е загинал при нелегално преминаване на
Коментари Харесай

Младеж от Сирия е загинал при нелегално преминаване на българо-турската граница

17-годишен юноша от Сирия е умрял при незаконно прекосяване на българо-турската граница. Сигнал за това е подаден от фондация " Мисия криле ". Образувано е досъдебно произвеждане под надзора на Окръжната прокуратура в Ямбол.

Сигнал за умрял мигрант е подаден до всички институции в събота. Според фондация " Мисия криле ", починалият е Фади Аббас Ал-Дахер от Сирия на 17 години. Младежът е бил без близки и е минал границата с други мигранти. На няколко километра от браздата здравословното му положение се е влошило и е умрял.

В началото на тази гориста околност групата мигранти оставят своя сателит 17 годишния юноша и го заравят с обозначителни знаци като записват и координатите къде тъкмо се намира. Местоположението е намерено сред боляровските села Малко Шарково и Мамарчево. Направен е оглед на мястото.

" Кзаха, че натрупа се намира в спален чувал и е много надалеч отсам и по тази причина имаме съдействието на полицията да ни помогне с цел да можем да го пренесем ", сподели фелдшер Георгиева.

Тялото на мигранта е откарано в ямболската морга. Работи се по определяне повода за гибелта. По първични данни няма следи от принуждение. Най-вероятната причина за гибелта е безсилие.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР