От началото на годината Агенция Митници извършва засилени проверки на

...
От началото на годината Агенция Митници извършва засилени проверки на
Коментари Харесай

Управляващите уточниха защо са спирани камионите от и за Австрия

От началото на годината Агенция " Митници " прави засилени инспекции на всички митнически и гранични пунктове, както и на територията на цялата страна, на артикули и товари, пътуващи от и до Австрия. Проверките са в осъществяване на уговорката за засилен надзор по сухопътните граници, стихотворец от България и Румъния към Австрия в подписания Анекс към решението за присъединение на двете страни към Шенген, осведомиха за " Фокус " от финансовото министерство.

За първите шест дни на годината са осъществени общо над 7200 инспекции на разнообразни типове транспортни средства, в това число директно преминаващи през страната. Използват се всички способи за митнически надзор – физическа инспекция, сканиране с рентгенови системи, документален надзор. Проверяват се както транспортираните артикули, по този начин и кабините на товарните коли, леки, лекотоварни коли и рейсове.

В рамките на инспекциите за първите шест дни на годината, в нарушаване на митническото и акцизното законодателство са открити близо 120 000 къса цигари и 5,5 кг. тютюн, над 340 литра алкохол, 800 литра моторни масла, 1500 кг прахуляк за пране, 5429 електрически принадлежности, 10 500 детски играчки и 110 парфюмерийни продукта. Всички изброени артикули са арестувани при опит за импорт в страната или при директни транспорти към Западна Европа.

Засилени инспекции се правят и на излизащите от страната транспортни средства. При контролните дейности са открити общо над 61 000 продукта - електронни наргилета, пълнители за електронни наргилета, ветеринарни медикаменти и очила. Стоките са пътували от Австрия към Турция, само че не са били съответно декларирани.

При взаимна инспекция с " Гранична полиция “ в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Видин в микробус с българска регистрация са открити и шест лица – сирийски жители, пътуващи в особено построен тайник. По предварителни данни лицата са транспортирани в посока Австрия.

Продължава и засиленият надзор по пътната мрежа на страната, взаимно с Министерство на вътрешните работи и други способени органи. Проверките по границите ще продължат по всички Граничен контролно-пропусквателен пункт до сухопътното ни присъединение на страната ни към Шенген, след което контролът ще остане единствено на външните граници на Европейски Съюз към Турция и Сърбия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР