От МВР очакват отново засилен трафик във връзка с предстоящите

...
От МВР очакват отново засилен трафик във връзка с предстоящите
Коментари Харесай

От МВР очакват засилен трафик по празниците, напомниха, че мерките още са в сила


От Министерство на вътрешните работи чакат още веднъж засилен трафик по отношение на идните празници. Пропускателните ограничения на изходите и на входовете на регионалните центрове не престават да са в действие, припомниха от ведомството. На брифинг на Министерство на вътрешните работи доскоро стана ясно, че водачите не престават да попълнят погрешни данни в декларациите на КПП-тата.

Малко над 3 400 са декларациите с противоречие за прекосяване през КПП-ата, заяви началникът на отдел „ Охранителна полиция " към ГДНП комисар Веселин Младенов. По думите му досега са осъществени над 55 хиляди инспекции на заявления. Масово жители заявяват, че отиват на работа, само че нямат подписан трудов контракт. " А 4066 от тях са регистрирани даже като безработни. Образувани са над 1 300 досъдебни производства досега, като 1 287 са за неспазване на наложените противоепидемични ограничения. Около 200 досъдебни производства има формирани за декларирани погрешни данни в заявления. До момента са формирани 19 262 акта, от които 14 628 са за неносене на маски, стана ясно от думите на комисар Младенов.

В началото на конференцията комисар Младенов подсети, че още са в действие рестриктивните мерки за излизане и влизане в регионалните градове и за задачата са обособени над 200 КПП-та.

„ Пътна полиция " прикани жителите да лимитират пътуванията си.

Във връзка с идните празници чиновниците на „ Пътна полиция “ в страната ще бъдат напълно ангажирани с обезпечаване на сигурността на придвижването по пътищата в страната. Предвидени са спомагателни екипи, които ще правят надзор над водачите на моторни транспортни средства. Както и ще бъде засилен контролът на механически средства за надзор на скоростта. Тъй като това са главните аргументи за настъпване на тежките пътни произшествия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР