От момента, в който 57-годишният супермодел Кристен Макменами откри последното

...
От момента, в който 57-годишният супермодел Кристен Макменами откри последното
Коментари Харесай

Закръглени форми и посивели коси - новият стил на Valentino

От момента, в който 57-годишният супермодел Кристен Макменами откри последното шоу на Valentino в, стана ясно, че стилната къща е почнала самобитна гражданска война в мисленето.

Всички знаем, че сбирките от Седмицата на висшата мода нормално се носят от млади, безупречни и слаби модели. Креативният шеф Пичоли обаче ни предложи две неща, които рядко могат да бъдат видени на подиума: посивели коси и ободрителен нов взор към тела на дами със междинни размери.

„ Исках да наруша разпоредбите и да мина към концепцията за разнообразни пропорции на тялото, разнообразни размери, друга възраст “, съобщи Пичоли. Моделите облекла във висшата мода нормално са основани за висока, слаба и най-често - млада фигура. По всичко наподобява обаче, че смяната в мисленето надзърта от ъгъла.

„ Трябва да създадем нови силуети “, акцентира дизайнерът. Модното дефиле незабавно се отличи с огромното си многообразие от видове тела, възрасти до модели, кройки и размери. В стилното си шоу той включи и по-възрастни модели като Кристен МакМенами, Мари Софи Уилсън и Виолета Санчес. А житейската мъдрост, която идва с възрастта, като че ли им вдъхна здравословна доза убеденост във всяка стъпка.

 
               

“Тялото се трансформира с възрастта. Все още е красиво, само че формата е друга. Исках да уловя и покажа хубостта на тази смяна “, споделя дизайнерът.

" В модата в никакъв случай не виждате тези тела. Идеята на висшата мода постоянно е била да приспособява силуетите към тялото на клиента. Трябва да създадем нова позиция " сподели Пиерпаоло Пичоли. Колекцията не е основана с мисъл за избран вид тяло, а по-скоро за разнообразни дами с разнообразни фигури и на друга възраст. Дизайнерът предизвиква концепцията за хубост, която не е безспорна.

Прогресивният метод на Пичоли, който разрушава старите закостенели възгледи, завоюва благосклонностите на редица персони от промишлеността и фенове на модата. Едно е несъмнено – всяка модерна жена има потребност да бъде показана на стилния подиум. А вдъхването на убеденост в личните качества напълно несъмнено е най-важното обръщение от отминалото шоу.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР