От Министерството на външните работи изпратиха актуална информация за мерки

...
От Министерството на външните работи изпратиха актуална информация за мерки
Коментари Харесай

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването по света

От Министерството на външните работи изпратиха настояща информация за ограничения и ограничавания на напредването по света.

Тунис – Затварят се въздушното пространство и сухопътните граници на Тунис, считано от 18 март. Изключение се позволява единствено за някои случаи на евакуация. Всички жители, без изключение, подлежат на 14 дневна наложителна карантина при идване на тунизийска територия. За нарушителите законът планува строги ограничения, в това число затвор. Предвид затварянето на границите на страната и въздушното й пространство, не могат да бъдат предложени различни направления за завръщане в България. Затворени са кафенетата, увеселителните заведения и заведенията за хранене след 16 ч. До 28 март следва затваряне на всички детски градини, ясли и образователни заведения.

Обединени арабски емирства – Считано от 17 март бе въведена времена възбрана за издаване на всички входни визи, като се изключи притежателите на дипломатически паспорти и за тези, които имат виза издадена преди тази дата. Забраната не важи за жители следните страни: Австралия, Австрия, Белгия, Бруней, България, Англия, Ватикана, Германия, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Ирландия, Италия (само от Рим), Испания, Канада, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малайзия, Малта, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сингапур, Словакия, Словения, Съединени американски щати, Унгария, Финландия, Франция, Хонконг, Хърватия, Холандия, Чехия, Швеция, Швейцария, Южна Корея, Япония. Затворен е терминал №2 на интернационалното летище в Абу Даби. Властите разискват от четвъртък 19 март вероятно затваряне на интернационалните летища в Абу Даби и Дубай.

Ето какви са последните настоящи ограничавания на напредването в Европа и света

Индонезия - В резултат на рецесията, за доста от туристите, жители на Европейски Съюз, поражда проблем с нарушение периода на позволения безвизов престой и налагането на санкции в размер на 1 милион индонезийски рупии дневно (приблизително 116 лева.). Авиокомпаниите понижават фрапантно броя на полетите си. Увеличен е рискът туристите да не могат да се приберат по родните си места. Препоръчва се отсрочване на пътуванията до Индонезия.

Всички държавни институции в Бали са отсрочили срещи, семинари и работни срещи в сходство с политиката за ограничение на обществените събития. За в този момент не се планува ограничение на туристическия поток до остров Бали или затваряне на туристически дестинации, с изключение на прекратяването на атракциите предлагани в комплексите. Затяга се контролът във всички пристанища за влизане, в това число на летищните морски пристанища и риболовните пристанища.

Сингапур - Министерство на здравеопазването на Сингапур оповестява, че считано от 17 март 2020 година ще влезе в действие следното изискване: Всички пасажери, в това число и жители на Сингапур, чужденци притежаващи карти за дълготрайно престояване и туристи, посетили през последните 14 дни страните от АСЕАН, Япония, Швейцария или Англия, ще би трябвало да преминат през 14 дневна карантина.

Малайзия - Малайзийските управляващи наблюдават към 5000 жители в цялата страна, за които се счита, че са били евентуално изложени на вируса по време на религиозното събитие, извършено в джамия сред 27 февруари и 1 март в столицата Куала Лумпур. Всички религиозни служби в джамиите са прекъснати за 10 дни, от 17-26 март, в това число молитвените служби в петък. При нарушавания на разписанието на полети до разнообразни градове в Малайзия и нужда от нови резервации може да се реализира контакт с Global Contact Center на телефон 1-300-88-3000 (вътре в Малайзия) +603 7843 3000 (извън Малайзия).

В Украйна затварят магазини и заведения за хранене поради ковид

Бруней - Властите на Бруней са оповестили, че нейните жители и жителите на непознати страни имат възбрана за овакантяване на страната, заради епидемията с новия ковид. Повече информация, само че единствено на локалния език, е оповестена на уебстраницата на Министерство на здравеопазването на Бруней: moh.gov.bn, а при потребност може да се направи телефонно позвъняване до Health Advice Line 148 когато и да е на денонощието.

Източен Тимор - Властите са въвели рестрикции за пасажерите от чужбина за влизане в страната, като ако са посещавали или прекосявали пренос през Китай, Южна Корея, Италия или Иран през последните 4 седмици, те няма да бъдат позволени на територията на Източен Тимор. Всички пристигнали в Източен Тимор след от упоменатите нагоре страни би трябвало да преминат през 14-дневна наложителна карантина.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР