От Министерството на туризма и Министерството на външните работи са

...
От Министерството на туризма и Министерството на външните работи са
Коментари Харесай

Лъснаха Скандални Разкрития За Екскурзоводката Елизабет Мечкарска, Която Изрева, Че Е Отвлечена В Охрид!

От Министерството на туризма и Министерството на външните работи са почнали работа по изясняване на случая с Елизабет Мечкарова, а контакт с нея е открил български посланик в Македония.

65 души са купили от новогодишните екскурзии на " Комфорт травел ", които са предлагани в разнообразни уеб сайтове на цени от 155 до 250 лв.. Празничното пътешестване предвиждало 2 нощувки, две закуски, обиколка на Охрид с локален екскурзовод и празнична новогодишна вечеря в ресторант " Европа ". И с екскурзоводско обслужване по целия маршрут - то било поверено на Мечкарска.

При идването обаче се оказало, че Мечкарска е изгубила парите за доплащане на нощувки и празничната вечеря - общо към 3500 евро. Собственикът на вила " Александър " приел да настани групата и даже станал поръчител пред ресторанта, с цел да бъде сервирана празнична вечеря на българите, само че взел като гаранция персоналните документи на Мечкарска, с цел да не може да напусне страната, до момента в който не уреди заплащанията.

Тъй като нямало квалифициран авансово лист с систематизиране на стаите, се оказало, че за 10 души няма място във вила " Александър ". Водачката тръгнала да им търси кревати по прилежащи вили и едвам в 21:30 часа, откакто премръзнали туристите били разквартирувани в друга вила на 2 километра от " Александър " и от главната група, нещата се подредели, описаха участници в злощастното странствуване.

Оказва се обаче, че сходен случай не е първи за Елизабет Мечкарова, която чукнала 59 години предходната събота в Охрид. Справка демонстрира, че " губенето " на пари е повтаряща се процедура, от която са страдали туристи на разнообразни организации.

Според материал от 2004 година в края на октомври тогавашната Комисия по търговия и отбрана на потребителите е запечатала офиса на туристическата компания " Елизабет 3 ", благосъстоятелност на брачна половинка на Елизабет - Димитър Атанасов Мечкарски. Тогава показаната за собственичка на компанията Елизабет Мечкарска изоставила 60 души в Сърбия под претекст, че е ограбена и нямала пари да заплати за рейса.

Това, съгласно обявата, бил втори сигнал в КТЗП против Мечкарска. Тя дължала и 3000 евро на туристи, които завела проведено до Италия, само че на място им поискала да платят още, тъй като й били откраднали парите и нямала с какво да заплати за нощувки и път. Друга жена, пострадала от екскурзия до Кушадасъ, пък разказала, че Мечкарска дължи 2 хиляди евро за нощувки на туристи през 2002-а.

През 2010 година Едноличен търговец " Елизабет-3- Димитър Атанасов Мечкарски " светва във файл на Комисията за отбрана на потребителите с информация, че ползва нелоялна заблуждаваща комерсиална процедура като написа в уебсайт на компанията, че тя има документи за осъществяване на туроператорска активност и подрежда да бъде отстранен текстът: " Елизабет-3 " има лиценз за Туроператор и турагент № 04004 и Туроператор и туристическа организация " Елизабет-3 ".

През 2011 Мечкарска към този момент е " екскурзовод " в " Темпо тур ". Тогава гръмва историята, че 35 деца и 10 възрастни са зарязани в Истанбул без да имат къде да спят и с какво да се хранят, а издание твърди, че екскурзоводката е откраднала парите. Групата е с танцьори от Костинброд и Сливница, които трябвало да вземат участие във фестивал. Тръгнали от България в 6 ч. сутринта с 20-годишен рейс с 1 водач. В 18 ч. били в Истанбул. Вечеряли в ресторант в центъра на мегаполиса, след това от 20 до 22 обикаляли града, с цел да се окаже за смут на възрастните, че няма резервации за нощувки.

Настанили танцьорите в беден хотел в центъра на Истанбул, само че на другия ден ги изхвърлили, тъй като екскурзоводката не платила. Задържани са паспортите на групата, а документите са върнати след намесата на българското посолство в Турция. При завръщането си в България екскурзоводката Мечкарска подписала запис на заповед, че дължи на членовете на групата сумата от 10 200 лв.. Твърдяла, че с техните пари финансирала пътуването на различен състав до Черна гора, тъй като " общината й дължала 11 хиляди лв. ".
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР