От Министерство на земеделието и храните излизат със специална позиция

...
От Министерство на земеделието и храните излизат със специална позиция
Коментари Харесай

Евролаб се връщала в помещенията, но не и в контрола

От Министерство на земеделието и храните излизат със специфична позиция след, с което не се приема да се прегледа обжалването от страна на БАБХ на решението на първа инстанция, с което действително не се разрешава разтрогването на контракта с " Евролаб " . Съдът взима това решение поради ненавреме платена държавна такса.

Министерство на земеделието и храните категорично прецизира, че определението на съда касае единствено физическото стопанисване на пространствата от компанията, като то не се отразява на осъществявания формален надзор от БАБХ на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " .
 Христо Вълчанов:
Христо Вълчанов: " Евролаб 2011 " няма да се върне на " Капитан Андреево "

Полагат се старания да проработи държавната лаборатория

Също по този начин категорично се показва, че всички проби ще продължат да се вземат само и единствено от БАБХ , а лабораторните проучвания ще продължат да се правят само и единствено Централната лаборатория за химични изпитвания и надзор към БАБХ.

Товаро-разтоварната активност също ще продължи да се прави само и единствено от БАБХ .

В оповестената преди дни социална поръчка за създаване на държавна лаборатория за потребностите на формалния надзор от БАБХ на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " няма авансово избрани пространства за активността и няма да се повлияе от това правосъдно определение.

" Още един път желаеме да подчертаем, че определението не връща фитосанитарния надзор в ръцете на частна компания, връща единствено наетите от частна компания пространства ", показват от Министерство на земеделието и храните.

Преди това от БАБХ също разпространиха позиция, в която по-лаконично се заявяваше същото.

Припомняме, че предходната година от от " по отношение на допустимо незаконно безучастие на Агенцията по храните . В него се посочваше точно неплащане на държавна такса за въпросното дело. В същия ден , който бе ангажиран от Иван Шиков. Министърът на земеделието Явор Гечев твърдеше, че повода не е делото , а мудна работа, като пред Би Ти Ви сподели платежно за таксата, което обаче не е прието от съда. Христо Вълчанов наследи на поста.
 Хаос заварил служебният кабинет на Капитан Андреево Обновена
Хаос заварил служебният кабинет на Капитан Андреево

Правителство си приписва заслугите за внасяне на ред на пункта, пък счита Иван Христанов от Политическа партия

Докъм май 2022 година " Евролаб 2011 " извършваше по едно и също време товаро-разтоварна активност на пункта, изпълняваше функционалностите на оператор по товарите и изследваше храните. Кабинетът на Кирил Петков лиши от " Евролаб 2011 " активността по фитосанитарния надзор на най-големия граничен пункт в Европа, изпращайки пробите към държавна лаборатория в София. До този миг пробите се правиха в лаборатория на границата, наета с 10-годишен контракт в края на 2021 година с контракт , подписан от краткотрайно изпълняващия длъжността шеф Николай Роснев, назначен при ръководството на ГЕРБ. Договорът е подписан макар възбрана на тогавашния министър на земеделието Иван Иванов , защото в същия ден Христо Даскалов встъпва в служба. бе съпроводено с съмнения, че на близки до ГЕРБ хора на власт, както и връщане на " Евролаб " на най-големия и претрупан граничен пункт.
 Държавата си взе назад
Държавата си взе назад " Златния мочур "

Дезинфекцията на " Капитан Андреево " се поема от държавна компания, разгласи Явор Гечев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР