От край време диетите и режимите за хранене се използват

...
От край време диетите и режимите за хранене се използват
Коментари Харесай

Обявиха най-добрата диета за 2023 г.

От край време диетите и режимите за хранене се употребяват както за поправяне на тежестта, по този начин и за възобновяване на здравето. Не инцидентно съществува сентенцията " Човек е това, с което се храни ".

Съществуват обаче най-различни подходи, което обърква човек, кой от тях е най-подходящ за него. Ежегодно обаче се прави ранглиста на диетите, съгласно изгодите им.
-->
За шеста поредна година средиземноморската диета е оповестена за най-хубавия метод на хранене през 2023 година от US News & World Report. Средиземноморската диета заема първо място в категориите " Най-добра диета за здравословно хранене " и " Най-добра растителна диета ", се споделя в отчета.

Средиземноморската диета се смята за една от най-здравословните диети в света от десетилетия. Зеленчуци, зехтин, чесън, домати са единствено част от храните, без които не може да се показа средиземноморската диета и всички те са доста здравословни и леки.

Второто място си поделят диетата " dash " като най-хубава за здравето на костите и ставите и флекситарната диета, третото място е " mind " диетата, а четвъртото е " TLC " диетата, която намалява холестерола.

" Ние постоянно търсим повече здравословни проблеми, които можем да разгадаем с диета. Но постоянно няма задоволително научни данни, с цел да се изясни връзката сред диетата и здравето ", споделя Гретел Шулер, която управлява годишните ранглисти за хранене.

" Здравето на костите и ставите обаче е област, в която има доста научна литература. Ние също по този начин осъзнаваме, че нашето население застарява, тъй че е значимо да се съсредоточим върху храненето, което може да усъвършенства качеството на живот на възрастните хора ", сподели още Шулър.

Тази година бяха взети поради единствено 24 диети вместо 40, оценени през предходните години. Пет диети от миналогодишния лист – вегетарианска, веганска, скандинавска, обичайната азиатска и с гликемичен показател, бяха включени от съдиите в средиземноморската и други диети заради техните съществени правила на растителна основа./Zdrave.to

Какво съставлява Средиземноморската диета

Средиземноморската диета не изисква големи старания и цялостна смяна в режима ни. Всичко, което би трябвало да създадем като за начало, е да се ориентираме към похапването на повече вкусотии от средиземноморската кухня - плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, зехтин, риба, морски дарове и бобови растения.

Тази диета е основана на всички обичайни за тези земи храни през 60-те години на предишния век. От Гърция до Италия - просто взаимствайте от тяхната просвета на хранене и няма да сбъркате.

Изследователи разкриват, че хората, живели там по това време, са били осезаемо по-здрави от американците и са били доста по-малко застрашени от рискови заболявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР